ETTERFORSKES: Calum Chambers i Arsenals Mesterliga-kamp mot Borussia Dortmund. FOTO: AP Photo/Alastair Grant
ETTERFORSKES: Calum Chambers i Arsenals Mesterliga-kamp mot Borussia Dortmund. FOTO: AP Photo/Alastair Grant

Arsenal-overgang etterforskes

FA undersøker London-klubbens 170-millionerskjøp Calum Chambers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske storavisen Daily Mail skriver at Calum Chambers' overgang til Arsenal etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA).

FA er ikke villig til å kommentere hvorfor overgangen, som sies å ha en ramme på 15 millioner pund (170 millioner kroner), etterforskes, men benekter heller ikke at den finner sted.

Etterforskningen kommer overraskende all den tid ingen av Premier League-klubbene har klaget inn selve overgangen. Begge klubbene stiller seg uforstående til det hele.

– Alt var åpent, hjertelig og over bordet med Southampton gjennom hele Chambers-overgangen, sier en talsperson for Arsenal til Daily Mail.

Det skal være en tredjepart i overgangen som er grunnen til etterforskningen, altså en agent, rådgiver eller lignende.

20-åringen har Cassius Sports Management (CSM) som sin agentvirksomhet. Misnøye blant agenter er normalt sett ikke nok til å få denne type oppmerksomhet fra FA. 

Chambers' agent, Alan Middleton, har nektet å uttale seg til avisen - og oppgir bedriftens policy på området. 19-åringens stefar jobber for øvrig i CSM, uten at det skal ha noe sammenheng.

Calum Chambers gikk til Arsenal etter en god sesong for Southampton i sommerens overgang.

Som en følge av London-klubbens skadeproblemer fikk 20-åringen en del spilletid innledningsvis i sesongen, både på høyreback og som midtstopper.

Chambers har spilt 24 kamper, scoret ett mål og levert tre målgivende pasninger i alle turneringer så langt i Arsenal-karrieren.