Dårlig brøyting? Sjekk denne!

Her kommer du fram overalt – og fort!

Litt av et syn i den svenske ødemarka. Nissan har lekt seg litt med sin Juke Nismo RS AWD - og gitt den helt ekstreme vinteregenskaper.
Litt av et syn i den svenske ødemarka. Nissan har lekt seg litt med sin Juke Nismo RS AWD - og gitt den helt ekstreme vinteregenskaper.

Nissan har fått mye skryt for sin kompakte crossover Juke. Her har de laget en bil som virkelig skiller seg fra mengden og som det ikke er lett å være likegyldig til.

Nissan-designerne fikk mye spillerom. Og i motsetning til det som gjerne skjer underveis, ble ikke de utagerende designelementene luket ut før bilen var klar for lansering. Her fikk vi en produksjonsmodell som var tro mot konseptet.

Solide krefter 

Det har slått an i markedet, for Juke har i lange perioder vært bestselgeren i sin klasse i Europa.

Etter hvert har Nissan også gitt den solide krefter under panseret i Nismo-utgave. Og det er en slik som danner utgangspunkt for en modell som virkelig er skreddersydd for dårlige brøytede vinterveier i Norge!

Nissan har nemlig lekt seg litt med Nismo RS AWD, og gitt den full vinterpakke.

Kenneth gravde fram denne - og fikk en idé ...

370 kilo ekstra 

Juke har fått belter på alle hjul.  Nærmere bestemt Track Systems, fra selskapet Dominator. Dette systemet veier 370 kilo, og sørger for at bilen er solid plantet til underlaget. 

Mindre endringer i fronten og hekken ble gjort for å tilpasse beltene best mulig. I tillegg har Nismo-ingeniørene jobbet litt med 4x4-systemet, for å optimalisere for beltedrift.

Virkelig til fjells? Sjekk denne!

Toppfart

Testturen fant sted på Uddjaur-innsjøen ved svenske Arjeplog. Her fikk det meget spesielle kjøretøyet blant annet prøve seg på 50 centimeter nysnø, noe den kanskje ikke helt overraskende skal ha taklet på strak arm.

Nismo handler om heftige prestasjoner, så det var også naturlig å måle toppfarten. Nissan oppgir selv resultatet til mer enn 50 miles i timen, tilsvarende over 85 km/t.

Foreløpig er nok dette mest å betrakte som et stunt. Men hvis du virkelig har lyst på en Juke Nismo RS med beltedrift - ja, da lar det seg helt sikkert gjøre bare du blar opp noe med penger!

Gjør det selv: Slik bygger du om bilen til beltebil

Hvis denne isen svikter - da blir det dyrt!