Dette kan bli en norsk storselger

Nå nærmer det seg verdenspremiere.

Skoda gjør seg klare til å lansere en helt ny Superb, nå får vi først et par bildedrypp på interiøret.
Skoda gjør seg klare til å lansere en helt ny Superb, nå får vi først et par bildedrypp på interiøret.

Skoda Superb er en bil med solide røtter. Den ble lansert første gang helt tilbake i 1934, og ble da produsert fram til 1949.

Så forsvant navnet - og dukket ikke opp igjen før Volkswagen-konsernet hadde tatt over Skoda og satt i gang en aldri så liten revolusjon hos det tsjekkiske bilmerket.

I 2001 kom Superb tilbake, nå som Skodas flaggskip.

En million biler

At vi i det hele tatt brukte ordet "flaggskip" om en Skoda-modell, sier mye om hva som skjedde etter at VW tok over. 

Skoda ble tilført store ressurser og fikk nyte godt av VWs teknologi. Resten er historie, de siste årene har vært en eneste stor opptur for Skoda som i fjor rundet en million solgte biler på verdensbasis.

Når du skal ha størst mulig stasjonsvogn for pengene ...

Nye kunder 

Første generasjon Superb tok aldri helt av her hjemme, men det snudde med andre generasjon.

Den har markert seg som en svært rommelig og komfortabel bil, samtidig som den har vært svært gunstig priset. Stasjonsvogn med dieselmotor og 4x4 er en slager her hjemme, og her har Superb hentet mange kunder fra merker som nok ikke kunne tenkt seg å kjøpe Skoda tidligere.

Det er nok all grunn til tro at den utviklingen fortsetter når det snart er klart for tredje generasjon. 

Skodaen er uskyldig, men det er bare utenpå! 

Konseptbil 

Skoda har nå gitt oss den første offisielle smakebiten på denne, det gjør de med to bilder av interiøret i bilen. 

I en pressemelding forteller Skoda at ambisjonen med nye Superb er å "demonstrere sine designferdigheter og emosjonelle kraft"  

Nye Superb skal kombinere romslighet, funksjonalitet og design. Noen hint til fremtidens design for det tsjekkiske bilmerket kom allerede under bilutstillingen  i Geneve i fjor, hvor de viste konseptbilen VisionC. Med nye Superb vil vi få se mye av dette designspråket i serieproduksjon.

Ekte Norgesbil går ned i pris

Kommer til høsten

Skodas ingeniører og designere har hatt som målsetning  å skape et indre rom med elegant og sofistikert utseende. Skoda lover en rekke smarte plassløsninger, et nytt nivå av komfort, nye tekniske løsninger, høy kvalitet og presis utførelse.

Verdenspremieren finner sted 17. februar. Deretter skal den offisielt debutere på bilutstillingen i Geneve, tidlig i mars.

Der er også Broom på plass, og vi gleder oss naturligvis til å se nærmere på denne bilen. Norske kunder vil få bilene sine til høsten. Og hvis Skoda klarer å opprettholde den gunstige prispolitikken fra dagens modell, er det all grunn til å vente at Superb fortsetter å være en bestselger i Norge.

Denne er både tøff - og fornuftig 

Her har vi en ulv i Skoda-klær!