Dette er et skikkelig råskinn – nærmere bestemt en Mercedes C 63 AMG Black Series. Ytelsene til denne bilen er det ikke mange som kan måle seg mot. Faksimile: Finn.no
Dette er et skikkelig råskinn – nærmere bestemt en Mercedes C 63 AMG Black Series. Ytelsene til denne bilen er det ikke mange som kan måle seg mot. Faksimile: Finn.no

Dette er den eneste i Norge

Ikke så rart kanskje, ombyggingen har kostet nesten en million kroner!

Laster inn forumet...

Forrige generasjon av Mercedes C-klasse gikk egentlig ganske raskt inn i historiebøkene uten å legge igjen noe spesielt stort inntrykk.

Den ble aldri en stor hit – og slet hardt i konkurransen mot Audi A4 og BMW 3-serie. 

Men i kjent stil, har Mercedes sikret seg noen varianter av den bilen som virkelig fortjener å bli husket i lang tid. C 63 AMG er for eksempel overøst med magi fra Mercedes sin kjente og kjære tuningpartner. Hovedsaklig i form av nesten vulgære mengder hestekrefter.

Og mest vulgær, og mest minneverdig, er Black Series-variantene.

Les også: AMG: Disse bokstavene står for mye moro

Kostbart

Black Series tar utgangspunkt i AMG-modellen, som altså er mer enn hårete nok fra før, og går bananas med mer styling, mer krefter og ytterligere oppstrammet kjøreegenskaper.

C 63 AMG fra 2008 er allerede i utgangspunktet en svært dyr bil. Med en buldrende 6,3-liters V8-er under panseret. Og Black Series-ombyggingen kommer i tillegg til den drøye millionen du har brukt på AMG-bilen. Det er nok mye av grunnen til at de er såpass sjeldne.

Slik kan det se ut innvendig i en C 63 AMG.
Slik kan det se ut innvendig i en C 63 AMG.

Men akkurat nå er det altså en slik til salgs på bruktmarkedet her i Norge. 2008-modellen, med 84.000 kilometer på samvittigheten, blir din for like under en million kroner. Da betaler du nesten bare for det som er gjort av påkostninger, om vi skal dømme etter annonseteksten.

Les også: Tro det eller ei - prisen er mer enn halvert!

3,2 sekunder

Det står nemlig at denne bilen har blitt bygget om for totalt 800.000 kroner. Black Series-ombyggingen kom på 460.000 kroner, i tillegg kommer ny kompressorkit, ny girkasse, ny differensial med sperre og 20" spesialfelger.

Resultatet av alt dette, er at vi snakker om en bil som fikser 0-100 km/t på 3,2 sekunder! Det er tider vi normalt kun ser på superbiler – ja, og nye Tesla Model S med Dual Drive, da.

Og utover den dyriske akselerasjonen, er det lite som kan sammenlignes med sistnevnte elbil. Det står ikke noe i annonsen om utslippstall på Mercedesen, men vi kan nok ganske greit slå fast at dette ikke er noen miljøbil ... Her kommer du garantert til å gjøre ditt for at klimaet vårt skal bli enda varmere og våtere for hver bidige lille handeltur du tar. Ekte bensin. Ekte eksos. På godt og vondt.

Les også: Test: C-klasse 4Matic: Fornuft for sent

M3-killer 

C-klasse som familiebil tok altså aldri helt av. Men som C 63 AMG Black Series er i alle fall kongen på haugen med tanke på effekt og ytelser. Denne bilen kjører fletta av både BMW M3 og Audi RS4 ut av lyskrysset.

Og utover superbil-ytelser har du også en del praktiske goder, som fire dører, fem seter og greit bagasjerom. Sånn sette er den faktisk et lite kompromiss. Den KAN brukes som familiebil også.

I motsetning til de fleste AMG-biler, er den imidlertid alt annet en anonym i stylingen sin. Denne synes. Godt! Det sørger blant annet skjermbreddingen for. Den ser akkurat så sint og aggressiv ut som den er.

I utgangspunktet er ikke AMG-versjonen så veldig utagerende i stylingen sin. Men det er før Black Series-bredding og styling er på plass...
I utgangspunktet er ikke AMG-versjonen så veldig utagerende i stylingen sin. Men det er før Black Series-bredding og styling er på plass...

Klikk her for å se hele annonsen

Entusiast bil

Dette er naturligvis en bil for entusiaster. Med mye penger. For du skal være litt spesiell for å blåse nesten en million kroner på en sju år gammel bil som har gått tett på 100.000 kilometer.

Du kan også regne med en heftig forsikringspremie. Deler, arbeid og forbruk vil også merkes godt på bilbudsjettet ditt.

Men på en annen side, er det ikke så veldig mye til salgs for denne prisen som matcher ytelsene heller. Hverken nytt eller gammelt.

Det måtte være den tidligere nevnte elbilen da ...

Forrige generasjon C-klasse som bruktbil? Les mer i vår bruktbilguide!