Armstrong krasjet inn i to biler – samboeren tok på seg skylda

Den tidligere sykkelstjernen skal ha kollidert med to biler etter å ha festet i Aspen, Colorado.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den dopingtatte sykkelstjernen Lance Armstrong, skal angivelig ha kollidert med to biler på skistedet Aspen, Colorado 29. desember, skriver NBC Colorado.

Han forlot ulykkestedet før politiet ankom, og lot kjæresten Anna Hansen ta på seg skylden, dette for å redde sitt eget skinn og unngå medienes oppmerksomhet, ifølge Politiet i Aspen.

Må møte i retten

Lance Armstrong er foreløpig ikke siktet, men risikerer og bli siktet for fyllekjøring når han må møte i retten 17. mars.

Kjæresten til Armstrong, Anna Hansen som bor i Aspen, fortalte politiet at hun hadde kjørt den natten, og at de hadde vært utsatt for en såkalt «Hit and run».

Hun fortalte politiet: 

– Lance hadde drukket litt, så det var jeg som kjørte. Jeg hadde ikke drukket noe.

Mistenksomme

Bilen deres hadde blitt parkert rundt hjørnet for der de hadde kollidert med de to bilene.

Politiet i Aspen ble senere mistenksomme på Hansens forklaring rundt hendelsesforløpet, og mistenker nå Armstrong for å ha kjørt bilen og kollidert under påvirket tilstand.

Innrømmet falsk forklaring

Armstrongs kjæreste dukket opp på politihuset i Aspen to dager senere og innrømmet at Lance Armstrong var føreren av bilen. 

– Dette var en felles beslutning, jeg ville bare beskytte familien min siden jeg har tenåringer. Jeg tenkte at en overskrift som «Anna Hansen kræsjet med to biler», ikke ville skape overskrifter. Men «Lance Armstrong i bilulykke» derimot ville skape overskrifter over hele verden, sa Anna Hansen til politiet.

Kjendisadvokat

Lance Armstrong har fått en innkallelse av politiet for å ha unnlatt å rapportere en ulykke og for å ha kjørt for fort under rådende kjøreforhold.

Han har hyret advokat Pamela Mackey. Denver advokaten representerte basketballspilleren Kobe Bryant son var anklaget for voldtekt.