Magnus Carlsen blir en naturlig spiller i den kommende Chess Golden League. AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL
== NETHERLANDS OUT ==
Magnus Carlsen blir en naturlig spiller i den kommende Chess Golden League. AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL == NETHERLANDS OUT ==

Magnus Carlsen får lukrativ sjakk-liga å boltre seg i

Norway Chess blir en av turneringen i det nye konseptet Chess Golden League.

Ifølge Dagbladet.no er det legenden Garry Kasparov som står bak konseptet., som vil bestå av fire turneringer:

Norway Chess i Stavanger, London Chess Classic, Sinquefield Cup i Saint Louis og en ny turnering i Indonesia.

TV 2 får også bekreftet planene om Chess Golden League.

– Jeg kan vel bekrefte at det ikke er totalt feil. Det er ikke signert noen formelle avtaler ennå. Men at det snakkes seriøst om det, kan jeg bekrefte, sa sjakkpresident Jøran Aunli-Jansson på TV 2 Sportkanalens sending fra Grenke Chess Classic.

Den totale premiepotten vil ifølge The Telegraph ligge på opp mot ti millioner kroner. 

De fire turneringene vil ha tilnærmet likt oppsett med ti spillere og ni runder. Ni av spillerne er topp ni på verdensratingen, mens én plass holdes av til et wildcard.

– Det er klart at Norway Chess, som nå har etablert seg helt i første divisjon, vil være en del av dette. Det er stort for norsk sjakk, sier sjakkpresidenten.

Denne uken og neste kan du se Magnus Carlsen spille Grenke Chess Classics på TV 2 Sportskanalen og tv2.no.

Sjakkpresidenten tror det vil komme en pressemelding om ligaen rundt 16.-17. februar

- Vi har selvfølgelig drøftet dette med Magnus. Og han er selvsagt positiv til dette, sier Aunli-Jansson.

Med Garry Kasparov, som nylig tapte presidentkampen i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), i kulissene er det ikke overraskende at dette vil bli arrangert uavhengig av FIDE.

Det har vært mye hemmelighold rundt Chess Golden League, men den bulgarske toppspilleren Veselin Topalov bekreftet den på en turnering på Gibraltar, der han spiller nå.

- Jeg har akkurat fått invitasjon til denne pakken med turneringer og de tre som går i Norge, i Saint Louis og i London, sier han i et intervju, ifølge Dagbladet.no.

– Hvis det stemmer at det blir en turnering i Indonesia, så gir det hele greien en ny dimensjon. Turneringer i Asia er det ikke mange av. Turnering i Indonesia har jeg aldri vært borti før. Det ville vært en flott tilvekst for sjakken, sier TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.