Bony og Cuadrado når ikke opp – her er vinterens beste kjøp

Tor-Kristian Karlsens favorittsignering kostet bare en brøkdel av de to stjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Tor-Kristian Karlsen kan verken Chelsea eller Manchester City skryte på seg å ha gjort overgangsvinduets beste signering.

Den æren tilhører Aston Villa.

Etter en noe skuffende avslutning på overgangsvinduet, tok Tor-Kristian Karlsen ordet på slutten av Deadline Day-sendingen.

– Han tilfører noe helt nytt

– Jeg har kommet frem at signeringen med størst verdi «pound for pound» er Carles Gil fra Valencia til Aston Villa. Litt med tanke på hva de trengte og litt med tanke på hva han har gjort i de første kampene, sa Karlsen.

Overgangseksperten mener at Gil, i motsetning til andre signeringer, tilfører sitt nye lag noe helt nytt og derfor må rangeres høyest. Og han kostet bare snaut 40 millioner kroner.

– Man ser at han har et stort potensial og han kommer med et godt rykte. Bony kommer til City hvor det allerede er tre verdensklassespillere. Cuadrado kommer til Chelsea og vi lurer på om han egentlig er en oppgradering fra Schürrle. Carles Gil tilfører noe som absolutt ikke var der, så for meg er han vinduets beste signering.

Topplagene i andre rekke

Arsenals nye midtstopper, Gabriel, kommer på andreplass.

– Jeg var litt skeptisk til å begynne med, men idéen har vokst på meg. Jeg tror det kan bli veldig bra.

Karlsens tredjeplass deles mellom Wilfried Bony (City), Juan Cuadrado (Chelsea) og Callum McManaman (West Bromwich).

Iain Macintosh trakk frem Wilfried Zaha.

– Med tanke på verdi kan man ikke overse Wilfried Zaha. De sendte ham til Manchester United for 12 millioner pund og fikk ham tilbake ikke så lenge etter for en brøkdel av prisen. I Crystal Palace får han tid og tillit til å utvikle seg, og det trenger han også. For per dags dato er han ikke så mye mer enn tempo og triks.