(AP Photo/Artur Lebedev)
(AP Photo/Artur Lebedev)

Sykdom har stukket kjepper i hjulene for Carlsens oppladning til gigantmøte

– Det blir spesielt å møte Anand igjen.

Det er kun én uke siden Magnus Carlsen sikret turneringsseier i den tradisjonsrike turneringen Tata Steel Chess i Nederland, som han deltok i for ellevte gang.

Allerede mandag er det norske sjakkesset favoritt i en ny turnering, da han for aller første gang skal han prøve seg i Grenke Chess i Tyskland.

Turneringen består av åtte deltakere, og Carlsen får blant annet bryne seg på verdenstoer Fabiano Caruana og den tidligere verdenstoeren Levon Aronian - begge utklasset av Carlsen i Tata Steel Chess - og ikke minst VM-motstander Vishy Anand.

– Høydepunktet blir å møte Anand igjen. Det blir spesielt, sier Magnus Carlsen til TV 2 like før avreise til Baden Baden.

– Vi møttes bare én gang i langsjakk mellom de to VM-matchene, og den gang ble det en veldig fredelig remis, noe som passet bra for begge fordi jeg måtte sikre turneringsseier og han bare var lei. Denne gangen tror og håper jeg det blir mer spennende.

Men verdensmesteren har ikke rukket å forberede seg mye til den tyske turneringen. Siden seieren i Nederland har Carlsen vært syk,

– Jeg ble forkjøla, og det lå i kortene at det ikke kom til å bli så mye sjakklige forberedelser før Grenke Chess. Jeg må bare bruke det jeg gjorde før og under Tata Steel Chess, også kommer jeg vel på noe lurt der nede, sier Carlsen lurt.

Grenke Chess kan du følge på TV 2 Sportskanalen og tv2.no fra 2. til 9. februar.

I første parti møter Carlsen Levon Aronian.

Sendestart er klokken 14.30, og både Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum sitter i studio.