I dag konkluderte Oslo tingrett med at Mulla Krekar kan tvangsflyttes til Kyrksæterøra. Men regjeringens mulla Krekar-problem er ikke over for det. Saken skal opp i lagmannsretten.

Og nå gir det norske folk regjeringen stryk-karakter for måten de har håndtert Krekar-saken på. Det viser en fersk undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for TV 2. 

Tre av fire

Hele 76,5 prosent av de spurte med en mening mener regjeringens håndtering av Krekar-saken har vært svært dårlig eller ganske dårlig.

Bare 23,5 prosent mener regjeringen har håndtert saken på en svært god eller ganske god måte. 

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener det er et uttrykk for at Krekar-saken er en sak folk engasjerer seg i. 

– Jeg skjønner at folk er frustrert over at vi ikke får send tut både mulla Krekar og andre i samme situasjon. Samtidig må vi erkjenne at det er krevende å få til innenfor rammene som menneskerettighetene og grunnloven setter, og det må regjeringen forholde seg til, sier Anders Anundsen til TV 2. 

Blant Frps egne velgere mener så mange som halvparten av de spurte som har en mening om spørsmålet, at regjeringens håndtering av Krekar-saken har vært svært eller ganske dårlig. 

Anundsen: – Aldri hyggelig med dårlig karakter

Anundsen avviser imidlertid at han er blitt en belastning for regjeringen og Fremskrittspartiet.

– Det er aldri hyggelig å få karakterer som er dårlige. Jeg forstår frustrasjonen fra folk som skulle ønske at vi kunne sendt ut mulla Krekar og andre raskere, men når vi ikke har det på plass, må vi gjennomføre tiltaket som er det nest beste, ved å pålegge bestemt oppholdssted, sier Anundsen til TV 2.