Vi klarte det! Her kommer Truls Svendsen og Cecilie endelig i mål

Se den rørende slutten på eventyret til Truls og Cecilie - og se alle høydepunktene her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den siste episoden av Tjukken og Lillemor beviste Truls Svendsen (41) at alt er mulig, bare man først bestemmer seg.

Endelig i mål

Etter 30 dager i isødet på Grønland kom han og Cecilie Skog (40) endelig i mål etter 600 kilometer på ski tvers over Grønland. 

– Å, herregud! Så fantastisk deilig, utbryter Truls i fullstendig lykkerus i finaleepisoden når de setter seg i båten som skal frakte dem i land.

Se klippet over

Stolt

Selv om opptakene for lengst er over forteller Truls Svendsen at han fortsatt er stolt over å ha klart å gjennomføre løftet han gav seg selv.

– Ja, det er jeg. Kjempestolt! Ikke stolt på den måten at jeg går rundt å skryter av det til andre, men for meg selv var det en fantastisk følelse. Jeg er jo egentlig ikke typen til slike ekspedisjoner, men i hodet mitt er jeg det. Dette var vel egentlig en bekreftelse på at man kan klare alt hvis man først bestemmer seg.

Kastet opp første dag

– Vurderte du noen gang å gi deg?

– Det var ALDRI snakk om å gi seg - men det var stunder da jeg var redd. Spesielt da jeg allerede første dag måtte kastet opp og jeg tenkte 'er jeg SÅ dårlig trent? Er det sånn det skal være hver eneste dag?' Men man må huske på at i starten måtte vi gå i oppoverbakke og pulken var på sitt aller tyngste, dessuten var det veldig varmt. Jeg fikk rett og slett heteslag, forteller Truls og ler av episoden.

Femte gang for Skog

Cecilie Skog har vært ute en vinternatt før. I 2011 ledet hun en ekspedisjon til toppen av Kilimanjaro og hun har gjennomført bragden med å nå de tre polene - Nordpolen, Sydpolen og verdens høyeste fjell, Mount Everest.

– Var dette som en søndagstur for deg å regne, Skog?

– Dette er femte gangen jeg krysset Grønland, så både fysisk og mentalt visste jeg hva jeg gikk til. Likevel skal du gå 600 kilometer på ski, og hver tur byr på nye utfordringer. Denne gangen var kanskje den største utfordringen at jeg var gravid, forteller Skog til TV 2.

Har skrevet bok

Cecilie Skog har allerede skrevet flere bøker om sine mange ekspedisjoner. Nå kommer også Truls Svendsen med sin egen bok.

– Det blir en annerledes tur-bok. Jeg skrev dagbok hver dag under ekspedisjonen. På Grønland rekker man å tenke på ting som har skjedd i livet, både når det gjelder familie, venner og minner man har fra oppveksten. Boken handler også om mørkere tanker og om slitet vi opplevde på ekspedisjonen - og leserne vil få et større innblikk rundt selve innspillingen av TV-serien, forteller Truls til TV 2.

Boken «Truls over Grønland» kommer ut på mandag. 

Bare hvis Cecilie vil

Det opplagte spørsmålet er selvfølgelig om det planlegges en oppfølger til suksess-serien.

– Har du lyst?

– Hvis jeg skal ut på enda en ekspedisjon må det bli med Cecilie. Hun har vært min store inspirasjon under denne turen, og jeg har sagt at hun bare kan be meg ut på flere turer, hvis hun orker å drasse på meg enda en gang, da. Men først synes jeg at hun skal få lov til å være mamma en stund og kose seg med barnet sitt. Jeg vet at hun har drømt om dette lenge, forteller Svendsen.

Cecilie ble mamma for første gang i desember med forloveden Alekander Gamme.

– Har du også lyst, Cecilie?

– Ja, selvfølgelig! Truls er en god gutt som jeg har blitt veldig glad i, og du skal ikke se bort fra at vi finner på nye sprell og utfordringer. Truls har et kjempepotensiale som friluftsmann, og nå har han har fått helskjegg i tillegg og ser ut som en ultrabarsk polfarer, forteller Skog.

Høydepunktene

– Hva husker du med størst glede, Truls?

– Det var ikke å komme fram til mål, men da vi passerte det høyeste punktet på 2500 meter og det begynte å gå nedover. Da skjønte jeg at dette faktisk kunne gå. Det var ekstremt tungt å gå i oppoverbakke. Å komme seg inne i teltet var fantastisk. På turen ble de små gledene ekstremt store - og de små irritasjonene veldig store. Alt forsterkes på en slik tur. Men høydepunket var nok da vi kom inn i teltet og fikk både varme og mat i kroppen, da var ble vi glade, avslutter Truls til TV 2.

Se alle episodene her (krever innlogging)