Lyns ankermann ydmyket av Northug : – Han pisser på meg

Brødrene Northug og Lars Ove Aunli sikret Strindheim-seier på Røros. På plassene bak fulgte Lyn og Leksvik.

Les alt om vintersport her!

Røros (TV 2): Strindheim IL var 20 sekunder bak Byåsen ved den siste vekslingen. Men med Petter Northug som ankermann, gikk det som det måtte gå: 29-åringen gikk først over målstreken og sikret Strindheim NM-gull på herrestafetten.

– Holund holder høy marsjfart og får folk til å dette av. Slik er det ikke i VM, der kommer flere til å henge med til slutt, sier Petter Northug til TV 2.

– Er dette et forvarsel i retning svenskene?

– Nei, nå er det jo de som har gått ut og sagt at de er i kjempeform. Vi får se om troppen vår er god nok, humrer ankermannen, som rykket fra Lyns sistemann Hans Christer Holund i bakken før innspurten – for så å «vente», slik at han fikk med seg spurtoppgjøret mot Lyn-løperen.

Holund: – Ingen som slår Petter
Mannen som til slutt måtte se Northug bykse ifra på oppløpssiden, Hans Christier Holund, var slett ikke skuffet etter 2. plassen.

– Sølv for oss i dag, er godt som gull. Det er ingen som slår Petter Northug i den formen han er i nå, kommer det fra Lyns ankermann, som erkjenner at Northug var mye bedre enn ham i avslutningen.

– Han pisser på meg. Han er bedre enn meg, rett og slett, sier Holund.

– Du skjønte at han ventet på deg?

– Jeg skjønte tegningen at han kom til å ta det ganske enkelt, sier Holund, som ikke bærer nag til Northug.

Petter Northug er av en annen oppfatning.

– Jeg oppfatter heller at det er Holund som er arrogant. Han lot meg gå, for så å hente meg. Jeg følte meg i hvert fall pisset på, spøker Northug.

Se intervju med Northug øverst!

Selv om Holund følte seg pisset på, gikk han fortest av alle på den siste etappen. Lyn-løperen gikk 12,9 sekunder fortere enn Martin Johnsrud Sundby og 14,8 sekunder fortere enn Northug.

Rønning med god start
Eldar Rønning gikk hardt ut og ved den første passeringen var det Skogn-løperen som lå i front. Strindheim IL, med Petter og Thomas Northug på laget, hang også godt med i front, først representert ved sistnevnte.

Frem mot den første vekslingen var Rønning fortsatt fremst, mens Byåsen med Didrik Tønseth og Strindheim med Thomas Northug fulgte på plassene bak.

Northug tok tak
Ved den andre vekslingen hadde Byåsens andreetappemann, Daniel Myrmæl Helgestad, skaffet seg et lite forsprang. Myrmæl Helgestad sendte Martin Riseth ut 17 sekunder før Oseberg Skilag, mens Lars Ove Aunli vekslet med Petter Northug 20 sekunder etter Byåsen-vekslingen.

Og Northug tok tak med en gang. Etter to kilometer var skistjernen bare seks skunder bak Byåsen og Riseth.

Holund skrudde opp farten
Da det gjenstod fem kilometer av den siste etappen hadde tre lag etablert seg i tet: Lyns Hans Christer Holund ledet an, tett fulgt av Leksviks Kristian Tettli Rennemo og Petter Northug.

Etter hvert måtte Trettli Rennemo slippe, men Northug bet seg fast. Holund gikk steinhardt – og det etter å ha gått ut hele 36 sekunder bak Riseth ved den siste vekslingen.

I den siste oppoverbakken før stadion stod det mellom Holund og Northug, sistnevnte rykket, men Holund kjempet seg tilbake.

I spurten var det derimot ingen tvil, og Northug spurtet inn til seier og NM-gull til Strindheim.

Lyn tok. 2. plassen, mens Leksvik tok 3. plassen.