Verdens beste kokk spiste taco da han kom hjem

– Det er jo veldig godt, sier verdensmester i kokkekunst, Ørjan Johannessen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Man blir litt tom etter å ha opplevd så mye, sier Ørjan Johannessen etter at han ble kåret til verdens beste kokk i prestisjetunge Bocuse d'Or onsdag

Johannessen er tilbake i Norge igjen, og skal snart tilbake på jobb på familiens gjestgiveri Bekkjarvik i Austevoll. 

Fredag var det taco som sto på menyen til verdensmesteren. 

– Det er jo utrolig godt, sier Johannessen til TV 2, som synes det var deilig å får servert mat etter å ha trent intenst frem mot verdensmesterskapet i Lyon.

Hard trening

– Det ligger 10 år med trening bak onsdagens seier, sier Johannessens mor, Asta Johannessen, til TV 2. 

Ørjan Johannessen (29) deltok for andre gang i konkurransen. Han hadde med seg commis Jimmy Øien (22) og trener Odd Ivar Solvold (45).

En stor norsk delegasjon satt i salen, og jubelen sto i taket da vinneren ble annonsert fra scenen mens «Ja, vi elsker» ble spilt.

– Man trenger å holde seg i form, og vi har fått profesjonell hjelp for å forberede oss mentalt, sier Johannessen om forberedelsene. 

– Betyr enormt mye

TV 2s Wenche Andersen sier at seieren i Bocuse d'Or betyr mye for Norge som matnasjon. 

– Dette kommer til å gjøre Norge interessant som matnasjon verden over, sier Andersen.

Nå skal Johannessen hjem til sin jobb ved familiens gjestgiveri. 

– Nå er det slutt på jåleriet for en stund. Nå skal jeg hjem og lage ærlig mat med gode råvarer, sier verdensmesteren.  

Femte gull til Norge

Vinneren ble kåret etter en omfattende premieutdeling. Prisen ut for beste meny og markedsføring gikk til Ungarn. Finland fikk prisen for beste commis (assistent), Japan sto for den beste fiskeretten og Finlands lag hadde den beste kjøttretten.

Bocuse d'Or er det uoffisielle VM i kokkekunst som arrangeres i Lyon annenhvert år.

I år er det 15. gang Bocuse d'Or arrangeres. Norge har vunnet fire ganger tidligere: Geir Skeie (2009), Charles Tjessem (2003), Terje Ness (1999) og Bent Stiansen (1993).