Hemmelig kjøper punget ut 4,5 millioner for Ferrari

Hvem som kjøpte bilen er en hemmelighet – inntil videre ...

Ferrari F12. Dette var en av de dyreste bilene som ble solgt i Norge i fjor. Illustrasjonsbilde.
Ferrari F12. Dette var en av de dyreste bilene som ble solgt i Norge i fjor. Illustrasjonsbilde.

Råskinnet har tolv sylindre i V-form og 740 illsinte hestekrefter under panseret. Interiøret preges av overdådig bruk av eksklusive materialer som karbon, skinn og alcantara.

Utvendig har bilen et utseende som vekker oppsikt hos selv den minst bilinteresserte personen du kan tenke deg. Dette er Ferrari F12, kort oppsummert.

Du kan legge til at prisen for den italienske sportsbilen tilsvarer en fin enebolig på Romerike, med egen hage og garasje. Dermed er det ikke så rart at dette forblir kun en drøm for de aller fleste her i verden. Men for noen svært få blir det virkelighet, skiver rb,no

Eneste i Norge

I 2014 ble det nyregistrert én Ferrari F12 i Norge. Og ifølge registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken ble dette ene eksemplaret registrert på Romerike.

Daglig leder Thomas Kleven hos den eksklusive bilbutikken Autostrada Sport på Billingstad i Asker bekrefter overfor Romerikes Blad at det er de som har solgt superbilen til en heldig kunde.

– Men vi kommenterer aldri enkeltsalg, eller hvem som er kundene våre, sier Kleven.

Han forteller at det er solgt totalt fire F12 i Norge.

– Det er vanlig at så dyre biler blir førstegangsregistrert i utlandet først, selv om de aldri tas i bruk der. Dermed havner de ikke i nybilstatistikken i Norge. Men dersom kunden ønsker at bilen skal førstegangsregistreres i Norge, så gjør vi det, sier Kleven.

– Verdens råeste

Selv om selgeren ikke vil røpe hvem som er kjøper av superbilen, skal det bli vanskelig for kunden å holde en lav profil så fort vedkommende tar bilen i bruk på veien. Der vil sjeldenheten vekke enorm oppsikt, og påkalle mange lange blikk.

– F12 er toppmodellen til Ferrari i øyeblikket. Det er verdens råeste GT-bil, noe som innebærer at det ikke er en rendyrket «baneracer», men en bil som kan brukes til langturer, daglig kjøring og til å kjøre fra det meste på racerbanen. Prisen starter på rundt fire millioner, men med utstyr og diverse så havner man fort rundt 4,5 millioner, forklarer Kleven.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her: 

 

Les også: Kjørte av veien i 312 km/t – nå selges superbilen