Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taco-skjell kan fylles med …

Kjøttfyll:
Brun ca 300 g karbonadedeig i olje, tilsett 2-3 stk finrevet gulrøtter, smak til med salt, pepper og tacokrydder.


Ønsker du å lage en vegetar variant, prøv:

Bønne”stuing”
½ løk, gjerne rødløk
2-3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
3 tomater eller 1 boks hakkede tomater
2 bokser sorte eller røde bønner
1 pose tacokrydder

Finhakk og surr løk og hvitløk i olje.
Tilsett tomater og la trekke sammen med løken i 2-3 min.
Skyll de hermetiske bønnene under rennende kaldt vann og tilsett i kasserollen sammen med tacokrydder. Kok opp og la trekke i 3-4 min.

Eller en fiskevariant:
Skjær laks i tynne strimler og stek i olje, krydre med salt, pepper og tacokrydder.

Taco krydder, hjemmelaget med mindre salt
2 ss paprika
1 ss oregano
1-2 ts salt
2 ss fenikkelfrø
2 ss spisskummen frø
2 ss korianderfrø
Ha alt i en morter og stør sammen. Oppbevar i tett, mørk boks.

Godt tilbehør:
Guacamole, tomatsalsa, revet ost og rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, samt div grønnsaker i små biter, for eksempel agurk, paprika, salat og mais.

Tomatsalsa
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
Saften av ½ sitron eller lime
5 tomater
Frisk koriander
1 ts spisskum
1 ss olivenolje
2-3 ss sweet chilisaus
Salt

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern ev frø fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk). Tilsett saft fra sitron eller lime og la stå og trekke i 20-30 min. Del tomatene i to og ta ut ”innmaten” (innmaten kan brukes i bønnefyllet). Hakk tomatkjøttet og bland inn marinert løk, chili og malt spisskum. Tilsett hakket koriander og smak til med salt.

Guacamole
½ rødløk
2 fedd hvitløk
¼- ½ chili
Saften av 1 lime
2 spisemodne avocado
Frisk koriander, pluss ev knuste korianderfrø
1 ss olivenolje
Salt

Hakk rødløk, hvitløk og chili (fjern ev frø, se tomatsalsa). Tilsett limesaft og la stå og trekke 20-30 min.
Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips).
Bland sammen alle ingrediensene, smak til med hakket koriander og salt.

Tips:
Skyll avokadosteinene og legg dem ned i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering, dvs at grønnfargen holder seg fin.