EVENTYRET ER I GANG: Martin Ødegaard (16) trente med Isco og Sergio Ramos torsdag. I Marca omtales han som «Vidunderbarnet». FOTO: Getty Images/Faksimile
EVENTYRET ER I GANG: Martin Ødegaard (16) trente med Isco og Sergio Ramos torsdag. I Marca omtales han som «Vidunderbarnet». FOTO: Getty Images/Faksimile

Ancelotti om Ødegaard: – Vi må være tålmodige

Omtales som «Vidunderbarnet» i spansk storavis.

Torsdag hadde Martin Ødegaard (16) sin aller første trening som Real Madrid-spiller sammen med Gareth Bale og resten av stjernene på førstelaget. Fredag skal imidlertid Ødegaard trene sammen med andrelaget. Det skriver VG.

Real Madrid lader opp til La Liga-kamp mot David Moyses Real Sociedad og vil gjennomføre en rolig trening. Ødegaard vil dermed trene sammen med andrelaget for å få en litt tøffere økt. 

Det gikk ikke ubemerket hen at Ødegaard fikk sin første trening med førstelaget torsdag. I fredagens utgave av Marca er forsiden prydet med et bilde av Ødegaard og teksten «Vidunderbarnet».

På bildene fra treningen kunne man se Ødegaard i hyggelig passiar med blant andre Bale. Den walisiske lynvingen skal etter det TV 2 får opplyst opptre som en slags fadder for det norske stortalentet den første tiden i Real Madrid.

Under fredagens pressekonferanse var Carlo Ancelotti derimot snar til å påpeke at det ikke bare er Bale som skal ta hånd om 16-åringen.

– Gareth Bale er Martins lagkamerat, på lik linje med de andre spillerne. Han er ikke tiltenkt noen egen rolle i dette - alle er involvert i å gjøre Martin til en del av gruppen. Det har tross alt bare vært én trening, sa Ancelotti.

På spørsmål om hvordan Ødegaards talent skal forvaltes best mulig, var Real Madrid-treneren klar:

– Det viktigste er å gi ham tid til å forbedre sine kvaliteter. Vi må være tålmodige slik at han kan utvikle seg på best mulig måte. Martin er et stort talent, og vi må gjøre de rette grepene slik at han kan utnytte sitt potensiale til fulle.

Eventyret er så definitivt i gang for Ødegaard i den spanske hovedstaden, men ting kan tyde på at debuten i Real Madrid-trøyen vil drøye noe. Aftenposten skrev torsdag kveld at Ødegaards overgang til Real Madrid ennå ikke er godkjent av FIFA. Dermed kan ikke Ødegaard spille kamper for verken første- eller andrelaget.

– Det varierer fra sak til sak hvor lang tid det tar. Det går nok fort en uke eller to, det kan variere. Det eneste det betyr er at Ødegaard ikke kan delta i en obligatorisk kamp. Han vil kunne trene, men han spiller ikke i helgen, opplyser Kristian Skjennum i Norges Fotballforbund.