Hånet dommerne etter semifinaletap for Qatars leiesoldater

Polen la ikke skjul på at de var bitre etter at de tapte VM-semifinalen.

Polen-Qatar 29-31

Qatar ble det første ikke-europeiske laget som spiller VM-finale i håndball da de slo Polen i VM-semifinalen. Der møter de Frankrike.

Laget er imidlertid ikke fritt for opprinnelig europeiske spillere, det er blitt skrevet mye om Qatars leiesoldater som har tjent millioner på å skifte nasjonalitet og å spille mesterskapet for VM-vertene.

Kjøpt lag

Med spillere som bosniske Danijel Saric og franske Bertrand Roine, blant flere, krydret med noen lokale spillere kontrollerte Qatar seieren i land etter at de hadde tatt ledelsen omtrent midtveis i første omgang.

Da Zarko Markovic satte inn et straffekast, hans 60. scoring i turneringen, med litt over minuttet igjen konkluderte TV 2s kommentatorer at kampen var over.

– Det er rett og slett fordi at de spiller god håndball, de får den lille hjelpen de trenger av dommerne, men det er først og fremst fordi de spiller fin håndball at Qatar går til VM-finalen, sa Bent Svele.

Demonstrerte

Det kunne se ut som de polske spillerne ikke var helt enige.

Etter kampslutt flokket de seg rundt dommerne, klappet og viste klare tegn på at både kamplederne og det qatarske landslaget var kjøpt og betalt.

– Alle så hva dommerne gjorde. Jeg vet ikke om Qatar har kjøpt tittelen allerede eller hva, men det er en skam. En skam, tordnet Polens Piotr Chrapkowski til svenske Kanal 5 etter kampen.

– Dommerne bør bli suspendert og aldri dømme igjen. Alle normale fans i denne hallen vet at resultatet var gitt før kampen.

Se demonstrasjonen og ekspertenes reaksjon i videovinduet øverst.

– Det har vært noen demonstrasjoner i et par kamper, men i dag er det ekstremt. Det er ikke noen dommerskandale, men det er 5-1 i tominuttere. Det er også flere situasjoner, og du finner nok lett åtte-ti baller som vipper i Qatars favør i denne kampen, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie om opptrinnet.

Han var imidlertid klar på at ser man kampen isolert sett så fortjente Qatar avansementet, ikke minst godt hjulpet av keeper Danijel Saric.

Han får støtte av en annen TV 2-ekspert i studio etter kampen.

– Selvfølgelig er dommerne med på det, men det er også så mye mer. Det er toppen av kransekaken, sier Randi Gustad

– Jeg skulle vært den første til å stå her og applaudere at vi får en ny verdensdel i finale, men så er det denne vanvittige bismaken over at de har kjøpt elleve av 16 spillere. Jeg syns det er en trist dag for håndballen.