Diego Costa utestengt i tre kamper

Mister uhyre viktig toppkamp mot Manchester City.

Diego Costa straffes med en karantene på tre kamper for stemplingen av Emre Can i tirsdagens semifinale i ligacupen. Karantenen slår inn med umiddelbar virkning. Det skriver Det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding.

Chelseas superspiss mister dermed helgens toppkamp mot Manchester City, samt kampene mot Aston Villa og Everton.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Costa avviste påstanden om at stemplingen var gjort med overlegg, men FA har ikke uventet valgt å straffe den brasiliansk-fødte spissen likevel.

– Jeg tenker det er på sin plass. Det er ingen som helst tvil i mine øyne om at dette er helt bevisst. Dersom du ser hvor sjelden en spiller stempler en motstander slik Costa gjør to ganger, det skjer uhyre sjelden, så er jeg overbevist om at han er skyldig, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker torsdag.

I den dramatiske semifinalen mot Liverpool stemplet Costa også Martin Skrtel, men FA mente at stemplingen ikke var med overlegg.

Costa er ikke den eneste i Chelsea-leiren som er blitt straffet de siste dagene. Manager José Mourinho ble onsdag ilagt en bot på 300 000 kroner for å ha klaget på dommeren i et TV-intervju etter kampen mot Southampton i romjulen.

Portugiseren var nok langt fra fornøyd med egen straff og at Costa ble siktet av FA - han avlyste nemlig den faste pressekonferansen fredag formiddag.