Spår at Lampard avgjør mot gamleklubben

Men både Alf-Inge Haaland og pappa Lampard tror hjemmefansen tar godt imot den tidligere Chelsea-stjernen. 

Se Chelsea-Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30!

Det var en smått surrealistisk situasjon. Frank Lampard hadde reddet ett poeng for Manchester City i toppkampen mot Chelsea, men i bortesvingen på Etihad sto de blå fra London med armene over hodet og applauderte den 36 år gamle midtbanespilleren.

De hyllet en av sine aller største.

For det er få spillere som har en større stjerne blant Chelsea-fansen enn nettopp Frank Lampard.

Sikker på varm velkomst
Lørdag blir det nok et emosjonelt møte mellom supporterne og Lampard når hans Manchester City gjester Stamford Bridge - Lampards hjem i 13 sesongen.

– Supporterne har alltid vært strålende med ham, og jeg er sikker på at de kommer til å være det også på lørdag, sier pappa Frank Lampard senior til Daily Mail.

– Jeg kommer til å være der blant vante ansikt i setet mitt, akkurat som jeg var da de slo Liverpool på tirsdag. Ikke glem at både jeg og Frank har beholdt sesongkortene våre på «broen».

Lampard kan bli avgjørende

En annen som kommer til å være på Stamford Bridge søndag er Alf-Inge Haaland.

Sammen med de tidligere Chelsea-spillerne Jesper Grønkjær og Tore André Flo skal ex-Manchester City-hardhausen være en del av TV 2s studio ringside fra Chelseas hjemmebane.

Han tror også at Lampard får en god mottagelse, men tror man kan risikere at det ikke blir et hjertelig gjensyn for alle.

– Han er en skikkelig legende i klubben, så jeg tror han vil få en god mottagelse, sier Haaland til TV 2.

– Men det kjennes som at det står i stjernene at han skal få den siste halvtimen og avgjøre kampen for Manchester City.

Pappa Lampard har fulgt sønnens karriere meget tett. Helt fra ballspill i en park i London til en spesiell ettermiddag på Etihad i september 2014 med Lampard junior i lyseblå drakt.

HEDRET MOREN: Frank Lampard pekte mot himmelen etter scoringen i Mesterliga-semifinalen i 2008 kun dager etter moren døde. Lørdag er han tilbake på Stamford Bridge som Manchester City-spiller. AFP PHOTO ADRIAN DENNIS
HEDRET MOREN: Frank Lampard pekte mot himmelen etter scoringen i Mesterliga-semifinalen i 2008 kun dager etter moren døde. Lørdag er han tilbake på Stamford Bridge som Manchester City-spiller. AFP PHOTO ADRIAN DENNIS

– Jeg forlot setet mitt med ti minutter igjen av kampen. Frank var på benken. Det virket for sent for ham til å bli byttet inn, og jeg ville komme trafikken i forkjøpet på den lange veien tilbake til London. Da jeg kom frem til bilen, ringte en kamerat inne på stadionet meg for å si at han ble byttet inn. Da jeg satte meg inn i bilen, ringte han igjen for å fortelle meg at han hadde scoret, sier Lampard senior.

En av klubbens største spillere
Sammen med John Terry har Lampard vært kontinuitetsbæreren klubben som ble kjøpt opp av Roman Abramovitsj i 2003. Tre Premier League-titler, fire FA-cuptitler, to ligacuptitler, én Europaliga-tittel og ikke minst én Mesterliga-tittel har det blitt siden den gang - Lampards Chelsea-karriere er intet annet en imponerende.

Det er ikke rart supporterne klarte å se forbi Manchester City-drakten og scoringen på Etihad 21. september.

– Det var ekstraordinært. Jeg var stolt, sier Lampard senior om supporternes gest etter kampen.

Flere ble overrasket da Lampard returnerte til Premier League etter at Chelsea ikke ville forlenge kontrakten med klubbens mestscorende spiller gjennom tidene. Et lite stopp via New York City FC endte med retur til England og Manchester City.

– Frank snakket med meg om det, og jeg sa at han aldri ville få en ny sjanse til å spille Premier League- og Mesterliga-fotball igjen. Jeg sa: «Du er en profesjonell fotballspiller. Det er jobben din». Familien vår har vokst opp i fotballen. Det er alt jeg vet, sier Lampard senior.

Hyllet moren med scoring
Lampard senior er selv tidligere fotballspiller med fortid i West Ham - en klubb både far og sønn har spilt for. Fra tribuneplass har han sett sønnen gjøre store ting på fotballbanen. Et av de store øyeblikkene var semifinalen i Mesterligaen i 2008 - en kamp som knyttet supporterne og Lampard enda tettere.

– Jeg er sikker på at de vil huske alt Frank har gjort for dem. Som da han spilte semifinalen i Mesterligaen mot Liverpool bare dager etter at moren døde, sier Lampard senior. 

– Avram Grant var manager. Da vi mistet Pat, ble han (Frank Lampard) tilbudt å hvile. Men gutten min ville ikke skuffe supporterne. Han insisterte på å spille. Han scoret straffen som sendte dem til finalen. Vi vil alltid bære med oss bildet av ham som peker til moren i himmelen. 

Det som kanskje bryr Chelsea-fansen og Lampard selv mest er at de aldri fikk tatt et skikkelig farvel etter exiten forrige sommar. Lørdag har de muligheten...