Bale etter Ødegaards første Real Madrid-trening: – Et stort talent

Martin Ødegaard trente torsdag for første gang som Real Madrid-spiller med klubbens A-lag.

I REAL MADRID-DRAKT: Her er det første offisielle bildet av Ødegaard i Real Madrid-drakt. Foto: Angel Martinez/Getty Images
I REAL MADRID-DRAKT: Her er det første offisielle bildet av Ødegaard i Real Madrid-drakt. Foto: Angel Martinez/Getty Images

Madrid/Bergen (TV 2 Sporten): En uke etter at overgangen fra Strømsgodset ble bekreftet, var 16-åringen altså på treningsfeltet sammen med de største stjernene i verdens største fotballklubb.

Sammen med Gareth Bale og de andre superstjernene var Ødegaard torsdag på sin aller første trening som Real Madrid-spiller. Cristiano Ronaldo trente for seg selv innendørs.

TV 2 Sporten har fått Real Madrids tillatelse til å vise video fra Ødegaards trening med klubbens stjernegalleri. Den kan du se øverst!

Spanske journalister opplyser til TV 2 Sporten at Real Madrid-stjernen Gareth Bale vil opptre som en slags fadder for Ødegaard den første tiden på Bernabeu.

– Får Bale som fadder
Ødegaard har fremdeles ikke lært seg spansk, men snakker flytende engelsk. Bale behersker både spansk og engelsk og vil derfor være viktig for den norske unggutten med tanke på å tilpasse seg språket og ny kultur.

Etter treningen la Real Madrid-stjernen Gareth Bale ut følgende Twitter-melding om Ødegaard:

– Hyggelig å ha Martin Ødegaard med oss på trening i dag. Han er et stort talent og en flott fyr!

På sine hjemmesider skriver Real Madrid at laget lader opp til helgens kamp mot Real Sociedad. Og legger til:

– Den største nyheten var at Martin Ødegaard gjennomførte sin første trening som Real Madrid-spiller, skriver klubben.

På treningen gjennomførte spillerne en rundløype med balløvelser og hopping over hekker. Etter det fulgte en rekke pasnings- og balløvelser.

Imponerte på sin forrige trening
Tidligere har Ødegaard trent med førstelaget da han besøkte klubben i forkant av sin store overgang.

Da skal unggutten ha imponert stjernespillere som Cristiano Ronaldo stort med sine ferdigheter.

Nå har nordmannen flyttet til Madrid, der han vil bli et kjent fjes på treningsfeltet på Valdebebas.

I første omgang skal Ødegaard spille for B-laget Real Madrid Castilla, men han vil trene både med første- og andrelaget.

Det 16 år gamle stortalentet var jaktet av Fotball-Europas største klubber de siste månedene. Torsdag 22. januar ble alle spekulasjoner lagt til side da Ødegaard skrev under for Real Madrid. Han ble med det tidenes første nordmann i den spanske storklubben.

– De har en treningshverdag som er den beste man kan få, og så har de et b-lag som er trent av en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider, sa Ødegaard på sin avskjedspressekonferanse med Strømsgodset tidligere denne uken.

Tjener rundt 20 mill. kroner i året
Etter det TV 2 Sporten får opplyst vil 16-åringen tjene mellom 15 og 20 millioner kroner i året for å spille for Real Madrid.

– Jeg ønsker ikke å kommentere så mye rundt det med penger. Det har ikke vært noe tema for meg. Jeg valgte det som var best for meg sportslig, sa han til pressen.

Ødegaard innrømmet samtidig at han ikke ikke hadde drømt om at han skulle debutere i Tippeligaen allerede i 2014. Nå skriver vi 2015 og han er klar for Real Madrid.

– Det har egentlig vært helt uvirkelig hele veien, fra debut til scoring, til landslag, U21 og nå til slutt med klubb. Det har vært en helt uvirkelig sesong. Det har vært en fantastisk reise med alle i Strømsgodset. Det har vært et eventyr, sa Ødegaard tidligere denne uken.

 

(©NTB/TV 2)