Grisetaklinger, praktscoringer og Watfords enorme opphenting

Få med deg oppsummeringen av Championship-runden.

På grunn av cupkamper forrige helg ble den 27.serierunden i Championship litt spesiell. Det har blitt spilt kamper helt siden begynnelsen av forrige uke, før runden ble avsluttet med fire kamper tirsdag kveld. I løpet av denne runden har man fått et par overraskelser, mens det for alvor har begynt å tette seg til i toppen av tabellen.

Tirsdag i forrige uke tok AFC Bournemouth turen til Elland Road for å møte et Leeds United som ikke hadde vunnet en fotballkamp siden november. Serieleder Bournemouth var på sin side ubeseiret på fremmed gress siden september, og hele syv av de åtte siste bortekampene hadde endt med seier. Alt lå dermed til rette for tre poeng til høytflyvende Cherries, men overraskende nok tok Leeds en fortjent seier takket være en perlescoring av Luke Murphy.

Dagen etterpå hadde Ipswich Town muligheten til å vippe Bournemouth ned fra tabelltopp da de tok turen til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion, men i likhet med tabellnaboen gikk også Ipswich på en blemme. To flotte scoringer av den utleide Liverpool-vingen João Teixeira var med på å sende Ipswich hjem til Suffolk uten poeng etter at Brighton til slutt vant kampen 3-2.

Bare fire av rundens tolv kamper ble unnagjort på lørdagen, men blant lørdagens kamper kom rundens desiderte høydepunkt. På papiret skulle oppgjøret mellom Watford og Blackpool være grei skuring for hjemmelaget, og det var nok flere som måtte gni seg i øynene da tabelljumbo Blackpool ledet 2-0 til pause på Vicarage Road. Watfords hovedtrener Slavisa Jokanovic kan ikke ha vært glad i pausen, for i andre omgang virket det som om det var et helt annet lag som kom ut på banen. I løpet av få minutter snudde gultrøyene 0-2 til 3-2, og da dommeren blåste av kampen hadde Watford satt hele syv baller i nettmaskene bak en forfjamset Elliott Parish i Blackpool-buret.

Den store spilleren i Watfords 7-2 seier var tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo. Han har vært i fantastisk form den siste tiden, og i andre omgang på lørdag scoret han fire ganger. Han ble dermed den første Watford-spilleren til å score fire mål i én kamp på Vicarage Road siden klubblegenden Luther Blissett gjorde det samme tilbake i 1985. Ighalo var ikke den eneste som imponerte foran mål denne runden, ettersom blant andre Ross McCormack sto for en herlig hat-trick i Fulhams 3-2 seier over Nottingham Forest.

På tirsdag klatret Derby County opp på 2.plass på tabellen med like mange poeng som serieleder AFC Bournemouth, etter at de slo Blackburn Rovers hjemme på Pride Park. Joshua King startet på topp for Blackburn, men ble senere flyttet ned på høyrekanten. Han spilte hele kampen for gjestene, men kunne ikke gjøre noe med Derby-spiss Darren Bent som scoret begge målene for vertene. Etter Derbys seier er det nå rekordjevnt i toppen av tabellen hvor det bare skiller to poeng fra AFC Bournemouth på tabelltopp og ned til Brentford på 5.plass.

I bunnen av tabellen er det dessverre alt annet enn jevnt, og på DW Stadium er det krisestemning for tiden. Wigan Athletic hadde klare ambisjoner om å rykke opp til Premier League denne sesongen, og var av mange sett på som en av favorittene til å klare det. Derfor er det veldig overraskende å se Wigan ligge helt nede på nest sisteplass på tabellen etter at de tapte hjemme mot Huddersfield Town på lørdag. Wigan har ikke vunnet på hjemmebane i ligaen siden august, og har nå hele åtte poeng opp til trygg plass. Sparkingen av Uwe Rösler tidligere i sesongen var tydeligvis ingen klok avgjørelse.

Rundens spiller: Odion Ighalo (Watford)

For andre runde på rad er det den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo som blir rundens spiller. Han scoret fire ganger da Watford snudde 0-2 til 7-2, og er nå oppe i elleve ligamål, til tross for at han bare har startet elleve kamper denne sesongen. På de fire siste ligakampene har Ighalo scoret åtte ganger, og det er liten tvil om hvilken spiss i Championship som er best i form for tiden.

Rundens scoring: Conor Coady (Huddersfield Town)

Den tidligere Liverpool-spilleren Conor Coady har vært et friskt pust hos Huddersfield Town denne sesongen, og i lørdagens kamp mot Wigan Athletic viste han litt av hva han kan gjøre. Med åtte minutter igjen å spille mottok han ballen på venstresiden, før han curlet den i lengste hjørne på nydelig vis. Det ble kampens eneste scoring, og var etter min mening det fineste målet som ble scoret denne runden.

Rundens driblefant: Nathan Redmond (Norwich City)

Norwich City gikk på et surt tap i den viktige toppkampen mot Brentford denne runden, men deres scoring i 2-1 tapet var av det herlige slaget. Nathan Redmond mottok ballen på hjørnet av sekstenmeteren, før han på herlig vis fintet seg forbi Brentford-spiller Jake Bidwell og satte ballen i mål. Flere Premier League-klubber har nok fulgt Redmond nøye den siste tiden, og de ble nok garantert imponert av finten Redmond gjorde i forkant av målet.

Rundens grisetakling: Sid Nelson (Millwall)

Sid Nelson fikk sine første kamper på seniornivå denne måneden, og har sett spennende ut de gangene han har spilt i midtforsvaret til et hardt presset Millwall-lag. Allerede etter et par kamper på førstelaget fikk han prøve seg med kapteinsbindet på armen, og manager Ian Holloway mener Nelson har det som skal til for å bli en ny Millwall-legende. Dersom han skal bli det, må han først unngå klønete taklinger som den han leverte i tirsdagens kamp mot Reading. En Reading-spiller avanserte fremover på banen med ballen i bena, men dommeren hadde allerede blåst for frispark. Det fikk tydeligvis ikke Nelson med seg, og meide deretter Reading-spilleren i bakken.

Rundens posisjonering: Odion Ighalo (Watford)

En dyktig spiss bør ha evnen til å være på riktig sted til riktig tid, og det er faktisk en evne som tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo flere ganger har vist at han innehar. I lørdagens kamp mot Blackpool hadde han nok derimot en god porsjon flaks også. Troy Deeney så ut til å sette inn 6-2 for Watford, men måtte se ballen treffe stolpen før den traff en intetanende Ighalo i hodet og gikk i mål.