KREKARS FORSVARER: Advokat Brynjar Meling (t.v.) og Mulla Krekar (arkivfoto) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KREKARS FORSVARER: Advokat Brynjar Meling (t.v.) og Mulla Krekar (arkivfoto) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Brynjar Meling unngikk konkurs 

Saken skal behandles i Stavanger tingrett tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Konkursbegjæringen mot advokat Brynjar Melings firma Advokatfirmaet Meling AS er trukket, melder Aftenbladet. 

Like etter klokken 15 torsdag bekrefter Stavanger tingrett at kemneren i Stavanger og Skatt Vest har trukket konkursbegjæringen mot advokatkontoret Meling AS, skriver avisen.

Konkursbehandlingen var berammet i Stavanger tingrett tirsdag 3. februar. 

Gjort opp kravene

Advokatfirmaet Meling opplyser til NTB at det torsdag har gjort opp alle utestående krav til Skatt vest og kemneren, og at det derfor ikke er konkurs.

– Vi har ingen uoppgjorte krav med kemneren eller Skatt vest. Det har vært et forhold som skattemyndighetene har valgt å løse med å begjære selskapet konkurs. Fremfor å ta en tvist om forholdet, har man valgt å betale beløpet fullt ut for å bli ferdig med saken, sier eier av firmaet, advokat Brynjar Meling, til NTB.

– Det har således aldri foreligget insolvens, som er et nødvendig krav for at vilkårene for konkurs skal være oppfylt, fortsetter Meling.

Han legger til at han torsdag er opptatt i retten og derfor ikke har mulighet til å kommentere saken ytterligere. Han har ikke besvart TV 2s henvendelser. 

Manglende skatter og avgifter

Ifølge Stavanger Aftenblad er det sannsynligvis manglende skatter og avgifter som har ført til begjæringen. 

Den tidligere frelsesarmesoldaten Brynjar Meling (47) har forsvart mulla Krekar siden starten på 2000-tallet. Han var også advokaten til Shah Mohammed Rais, som ble omtalt i Åsne Seierstads bok Bokhandleren i Kabul.

 Han er eier av Advokatfirmaet Meling AS, som i 2013 hadde driftsinntekter på 3,6 millioner og et et resulatet før skatt på 1,8 millioner, ifølge proff.no

Mulla Krekar ble søndag sluppet fri etter å ha sonet ferdig dommen på to år og ti måneder. Politiet ønsker å tvangsbosette ham på Jarlen Mottakssenter på Kyrksæterøra i Sør-Trønderlag. Dette har Krekar og Meling satt seg i mot, og i morgen faller kjennelsen.