SKEPTISK: Den profilerte nederlandske TV-eksperten Jan Mulder (innfelt) mener Martin Ødegaard kan ha ødelagt karrieren ved å gå til Real Madrid. Foto: Scanpix/montasje
SKEPTISK: Den profilerte nederlandske TV-eksperten Jan Mulder (innfelt) mener Martin Ødegaard kan ha ødelagt karrieren ved å gå til Real Madrid. Foto: Scanpix/montasje

TV-ekspert: – Ødegaard kan ha ødelagt karrieren ved å signere for Real Madrid

Profilert nederlandsk TV-ekspert mener Martin Ødegaard har gamblet med fotballfremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag denne uken pakker Martin Ødegaard (16) flyttelasset for å bosette seg i den spanske hovedstaden Madrid.

Etter flere uker med spekulasjoner signerte stortalentet forrige uke for den spanske storklubben Real Madrid. Han flytter til Spania sammen med sin far Hans Erik Ødegaard, som har fått en jobb som trener i Real Madrids ungdomsakademi.

Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid havnet på forsidene i flere av Europas største sportsaviser, og meningene om overgangen er mange.

– I utgangspunktet er karrieren ødelagt
Den profilerte nederlandske TV-eksperten Jan Mulder, som spilte for Anderlecht og Ajax på 1970-tallet og har jobbet som fotballekspert for RTL4 siden 1996, mener Ødegaard har gamblet med sin fotballfremtid etter overgangen til Real Madrid.

–  I utgangspunktet så er karrieren til Ødegaard ødelagt. Med tanke på den sportslige utviklingen så mener jeg at det var en helt feil avgjørelse av Ødegaard å gå til Real Madrid. Men jeg skjønner at det økonomiske tilbudet var fristende, sier Mulder, ifølge Sporza.be.

Og slår fast:

– Enten så har Ødegaard ødelagt sin fotballkarriere ved å gå til Real Madrid. Eller så vil det vise seg at han faktisk er den nye Lionel Messi, sier Mulder, som for øvrig er faren til den tidligere nederlandske landslagsstjernen Youri Mulder.

Den oppfatning deler ikke en av Europas fremste eksperter på spansk fotball, Guillem Balagué.

– Vil bli en stjerne i Real Madrid
Den Barcelona-fødte Sky Sports News-eksperten tror Ødegaard vil bli en stjerne i Real Madrid.

– Han var ønsket av en rekke klubber. Prisen for Ødegaard var «bare» tre eller fire millioner euro, og han drømmer om å debutere for Real Madrids A-lag allerede denne sesongen. Men han må være mer realistisk, sier Balagué til Sky Sports.

– Han vil trene med førstelaget, men spille kamper for B-laget Castilla under ledelse av Zinedine Zidane. Zidane skal ha vært en nøkkelfaktor og overtalt Ødegaard om at Real Madrid var den riktige klubben å signere for. Selv er jeg overbevist om at Ødegaard vil bli en stjerne for Real Madrid i fremtiden, spår den anerkjente La Liga-eksperten.

– Barcelona var Ødegaards førstevalg
Martin Ødegaard reiste som kjent Europa rundt på treningsopphold i gigantklubber som Barcelona, Liverpool, Ajax og Bayern München før han valgte å skrive under på kontrakten med Real Madrid.

Men ifølge nettsiden Bleacher Report skal imidlertid Barcelona ha vært Ødegaards førstevalg. Duncan Castle i Bleacher Report hevder at den norske unggutten hele tiden skal ha ønsket seg til Barcelona, men at han ikke imponerte like mye under treningsoppholdet på Camp Nou som hos de andre klubbene.

Barcelona får dessuten ikke lov til å signerte nye spillere i kalenderåret 2015, og var ikke villig til å tilby den samme lønnspakken som erkerival Real Madrid for å kapre stortalentet.

– Bare å gratulere Real Madrid
Bayern Münchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge gratulerer Real Madrid med signeringen av Ødegaard i et intervju med avisen TZ.

– Vi visste at det ikke ville bli enkelt for oss å hente Ødegaard. Manchester United, Liverpool, Arsenal, Barcelona og flere klubber i Tyskland var også interessert i ham. Det er bare å gratulere Real Madrid, og jeg ønsker gutten alt det beste for fremtiden, sier Rummenigge.

Flere engelske aviser har hevdet at Ødegaard valgte en overgang til Bernabeu på grunn av lønnstilbudet. Det tror Rummenigge ikke har rot i virkeligheten.

– Han kom hit med sin far og viste stor integritet. Ødegaard var her i tre dager før jul og snakket med trener Pep Guardiola, sportsdirektør Mathias Sammer og meg selv. Han ønsket bare å få en innføring i hvordan de ulike klubbene arbeidet. Til slutt var det mer attraktivt for ham å spille for Real Madrid enn for oss. Jeg mener aldri det økonomiske spilte en rolle for ham, mener Bayern München-sjefen.