Rodgers beskylder Diego Costa for bevisst stempling

Toppdommer mener Diego Costa bør straffes. Gi din stemme her!

En av sesongens kanskje beste fotballkamper ble avgjort med et hodestøt fra Branislav Ivanovic i den første ekstraomgangen. Men det store samtaleemnet etter at Chelsea la Liverpool bak seg på veien mot Wembley og finale i ligacupen var Diego Costa. 

Rodgers skuffet over Costa
To ganger tråkket Premier Leagues toppscorer på en motstander - henholdsvis Emre Can og Martin Skrtel. Det satte sinne i kok hos Liverpool-manager Brendan Rodgers etter 120 heseblesende minutter på Stamford Bridge.

– Han er en fremragende spiller, en fremragende fotballspiller. Han har tydeligvis det lille ekstra. Vi ser de to hendelsene han hadde. Den med Emre Can, den følte jeg var dårlig. Og den med Martin Skrtel - det er ikke nødvendig å gjøre det. Det er det triste, sier Rodgers.

Se begge situasjonene i videovinduet øverst på siden!

Flere har tatt til orde for at den brasilianske-fødte spanjolen bør straffes for overtrampene. I de britiske avisene pryder Costa hver eneste oppslag med overskrifter som «skitne Diego», «Costas skam», «Costas forbrytelser» og «Stampford Bridge» onsdag morgen. Flere av avisene skriver også at Costa kan vente seg utestengelse av Det engelske fotballforbundet (FA). 

– Han er en klassespiller, og han er smart nok til at dommerne ikke ser det. Men det er dårlig av ham siden han er en fremragende spiller, en topp spiller, og han trenger ikke gjøre det, sier Rodgers. 

– Dommeren så det ikke. Det er ikke min jobb å fortelle ham (om det skal bli rødt kort eller ikke). Det er skuffende når du ser en så god spiller oppføre seg sånn.

Tidligere Premier League-dommer Graham Poll er ikke i tvil: Diego Costa må straffes.

– Spørsmålet nå er om FA kommer til å gjøre noe i etterkant og tiltale Costa for voldelig oppførsel. For å kunne gjøre det må de sjekke at dommer Michael Oliver ikke så hendelsen - det kan virke åpenbart at han ikke gjorde det siden det ikke ble gjort noe, men med en gang Oliver bekrefter at verken han eller kollegene så stemplingen, bør Costa straffes, sier Poll til Daily Mail.

Bør Diego Costa straffes? Gi din stemme nederst i saken!

– Ikke med vilje
På den andre enden av skalaen har vi ikke overraskende José Mourinho. Chelsea-manageren nektet å la seg lure ut på spørsmål om dommeren etter kampen, selv om han fikk inn et lite stikk rundt dommer Olivers valg om ikke å gi Costa straffespark i duell med Skrtel. Portugiseren gikk derimot til angrep på ekspertene til Sky Sports, nærmere bestemt tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp.

– Det du kaller en stempling, og Sky kaller det en forbrytelse. Jeg må si at det ikke var med vilje. Han løper mot ballen, jager ballen og motstanderen ligger på bakken. Det er kontakt og han setter foten der når han er på jakt etter ballen, sier Mourinho.

Portugiseren fortsatte sin beskrivelse av TV-ekspertene med en noe syrlig undertone.

– Det er en strålende kampanje. Vi vet hvor mye ekspertene elsker Chelsea, og spesielt meg, sier Mourinho.

Toppkamp mot City
Seieren gjorde godt for et Chelsea-lag som røk ut av FA-cupen på pinlig vis mot Bradford i helgen. Allerede lørdag står Mourinhos mannskap overfor en ny storkamp på Stamford Bridge når Manchester City er gjester. 

Til den kampen har Mourinho et par bekymringer. Både Cesc Fàbregas og Filipe Luis måtte forlate tirsdagens semifinale med skader. Så gjenstår det om Mourinho får et tredje problem dersom FA bestemmer seg for å utestenge Costa for de stemplingen av Can og Skrtel.

Siste ord er garantert ikke sagt...