TIL VM: Aksel Lund Svindal er tatt ut i VM-troppen.
Foto: ALS Fieldproductions/Skiforbundet / NTB scanpix
TIL VM: Aksel Lund Svindal er tatt ut i VM-troppen. Foto: ALS Fieldproductions/Skiforbundet / NTB scanpix

Lund Svindal tatt ut i VM-troppen

Se hvilke utøvere som er tatt ut til VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Skiforbund offentliggjorde mandag troppen til VM i Beaver Creek 3.-15. februar. Blant løperne er Aksel Lund Svindal. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Lund Svindal tatt ut
– Vi sender en blanding av unge og etablerte utøvere til årets VM. Det er mange år siden vi sendte en så stor tropp til alpin-VM, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

Lund Svindal ble satt ut av spill da akillesen til 32-åringen røk under en treningssamling i Sölden i oktober. Torsdag 15. januar var Lund Svindal tilbake på ski for første gang siden skaden. 

Ifølge Skiforbundet er det ennå ikke besluttet om Lund Svindal kommer til å stille til start i noen av disiplinene i VM.

– Jeg har jo lyst til å si 50/50, men da er jeg nok litt offensiv. Men det er heller ikke 90-10. Så jeg ender vel på omtrent 25 prosent sjanse, sa Lund Svindal til TV 2 om sjansene for deltakelse i VM etter skituren 15. januar.

I landslagsledelsen er ambisjonene høye og troen stor på suksess i VM.

– Det er større konkurranse i hver disiplin enn noen gang. Vi skal være med og kjempe om medalje i alle disipliner på herresiden, mens vi er outsidere på kvinnesiden, sier Ryste.

Smiseth Sejersted ikke med
Av uttaket kan vi også lese at det ikke blir noe VM på Lotte Smiseth Sejersted. 23-åringen falt stygt under verdenscupen i Val d'Isere like før jul og er ikke i form til å delta i VM. Resten av sesongen virker også å være spolert.

– Med en gang trodde jeg det skulle gå over ganske fort. Jeg har aldri hatt hjernerystelse, så jeg visste ikke hva det gikk ut på. Så gikk det tre uker før jeg kunne trene noe som helst. Da skjønte jeg at det kom til å ta tid, sier Smiseth Sejersted til TV 2.

23-åringen fra Bærum kjørte trening i St. Moritz forrige uke, men skjønte fort at kroppen ikke lystret.

– Jeg trodde jeg var klar til å prøve meg på ski forrige uke. Jeg tenkte at jeg måtte prøve meg på ski dersom jeg skulle være med til VM, men så fungerte ikke det veldig bra. Jeg merket at jeg ikke var helt klar for det i hodet. Jeg var svimmel og uvel hele tiden. Jeg måtet bare innse at jeg ikke var klar til VM.

– Bonus om jeg rekker slutten av sesongen
Nå skal Smiseth Sejersted prioritere trening resten av sesongen, og dermed kommer hun trolig ikke til å kjøre flere renn. 

– Jeg hadde selvfølgelig håpet ekstra mye at jeg skulle komme tilbake til VM. Det er surt. Å trene hardt hele sommeren og høsten og føle meg i superform. Jeg hadde høye mål. Det er kjipt, men det er sånn sporten er. Den er risikofylt., sier Smiseth Sejersted.

– Det er en bonus dersom jeg får kjørt noen av de siste rennene. Ellers får jeg bare ta sjansen og den ekstra treningen på våren.