FA siktet Costa for Emre Can-stemplingen

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Diego Costa for voldelig oppførsel etter kampen mot Liverpool i ligacupen.

Ifølge BBC har FA siktet Diego Costa for «voldelig oppførsel» etter stemplingen av Liverpools forsvarsspiller Emre Can. 

Hendelsen fant sted i det 12. spilleminutt, men dommer Michael Oliver fikk ikke med seg episoden.

Oliver skal ha fortalt FA i etterkant av storkampen at Costa ville blitt utvist kortet dersom dommeren hadde fått med seg stemplingen.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Costa risikerer tre kampers utestengelse og kan miste lørdagens storkamp mot Manchester City dersom FA finner Chelsea-spissen skyldig i «voldelig oppførsel».

Spilleren og klubben har fått frist frem til torsdag klokken 18.00 lokal tid for å svare på siktelsen.

– Fullstendig klar over hva han gjorde
TV 2 Sportens fotballekspert Erik Thorstvedt mente Costas stempling av Emre Can kun kvalifiserte til gult kort.

– Costa er fullstendig klar over hva han gjør der, og burde fått gult kort, sa Thorstvedt om situasjonen i førsteomgang.

Senere i kampen mot Liverpool havnet Costa i fokus etter en ny stempling, denne gang mot Martin Skrtel.

– Bør straffes
Tidligere Premier League-dommer Graham Poll er ikke i tvil: Diego Costa må straffes.

– Spørsmålet nå er om FA kommer til å gjøre noe i etterkant og tiltale Costa for voldelig oppførsel. For å kunne gjøre det må de sjekke at dommer Michael Oliver ikke så hendelsen - det kan virke åpenbart at han ikke gjorde det siden det ikke ble gjort noe, men med en gang Oliver bekrefter at verken han eller kollegene så stemplingen, bør Costa straffes, sa Poll til Daily Mail tidligere onsdag.

Chelseas manager José Mourinho gjorde det etter det intense oppgjøret på Stamford Bridge klart at Diego Costa ikke burde straffes for stemplingene.

– Det du kaller en stempling, og Sky kaller det en forbrytelse. Jeg må si at det ikke var med vilje. Han løper mot ballen, jager ballen og motstanderen ligger på bakken. Det er kontakt og han setter foten der når han er på jakt etter ballen, slo Mourinho fast.