Mourinho straffet med bot for dommerklaging

Må betale for uttalelser etter kampen mot Southampton.

José Mourinho raste mot dommer Anthony Taylor etter at Cesc Fàbregas ikke fikk straffespark i kampen mot Southampton 28. desember. Chelsea-manageren omtalte det som en «skandale» og antydet at det er en agenda mot klubben. 

Fikk bot
Nå er portugiseren straffet med en bot på i underkant av 300 000 kroner. Det skriver Det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

Mourinho aksepterte ikke tiltalen som ble rettet mot ham og fikk en egen høring. Det hjalp ikke portugiseren noe. Han er i tillegg til boten blitt advart mot lignende overtramp i fremtiden.

Fàbregas fikk gult kort i stedet for straffe i det som endte med 1-1 på St. Mary's. I kommentarene som nå har ført til bot for Mourinho ble det ikke lagt noe i mellom. 

– Ut av ingenting begynte Sam Allardyce å snakke om at Chelsea-spillere filmer. Og så kom manager etter manager med samme uttalelser. Jeg kan ikke forstå avgjørelsen. Dommeren forvandler en straffe til et gult kort, sa Mourinho.

– Det samme skjedde med Diego Costa mot Burnley. Det finnes vanskelige avgjørelser og det finnes enkle avgjørelser. Dette var en stor straffe. Jeg skal gå til dommeren, ønske ham godt nytt år og fortelle ham at han kommer til å skamme seg.

Se intervjuet som felte Mourinho øverst på siden!

Drama igjen
Kontroverser og omdiskuterte situasjoner sirkler nok en gang rundt Chelsea etter en strålende ligacup-semifinale mot Liverpool. Diego Costa stemplinger, en straffesituasjon og to tilfeller der Mourinho ønsket en Liverpool-spiller utvist skapte igjen mediehysteri.

Mourinho lot seg ikke lure altfor mye utpå da han ble spurt om straffesituasjonen og Diego Costa-stemplingene i intervjuet etter kampen. Han gikk dermed til angrep på ekspertene til Sky Sports.

– Denne gangen kan jeg ikke bli straffet for å si at det er en kampanje på TV med en spesiell ekspert som sier at Diego Costa begår forbrytelser. Han må være gal, sier Mourinho.

– Det er en strålende kampanje. Vi vet hvor mye ekspertene elsker Chelsea, og spesielt meg, sier Mourinho.