MOROKLUMPER: 1782 briter har svart på hvordan de anser seg selv når det kommer til blant annet humor og ansvar i søskenflokken. Foto: Colourbox
MOROKLUMPER: 1782 briter har svart på hvordan de anser seg selv når det kommer til blant annet humor og ansvar i søskenflokken. Foto: Colourbox

Nå er det bevist: Den yngste i søskenflokken er den morsomste

Den yngste i søskenflokken har nok alltid visst det, men nå har de det i tillegg sort på hvitt: De er de mest gøyale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

YouGov har undersøkt personlighetsforskjellene mellom 1782 britiske søsken, og resultatet er nedslående: 

56 prosent av de eldste i søskenflokken har svart at de føler større ansvar enn søskenene. Kun 31 prosent av de yngste i søskenflokken har svart det samme, skriver Metro.

Og det yngstemann ikke har i ansvarsfølelse, tar han eller hun til gjengjeld i humor.

Hele 46 prosent av de yngste i søskenflokkene som deltok i undersøkelsen svarte at de ser på seg selv som de morsomste av dem. Kun 36 prosent av de eldste svarte det samme. 

Eldstemann er mer familiefokusert

I det britiske markedsundersøkelsesfirmaets undersøkelse ble søsknene bedt om å forholde seg til ti utsagn om de i større eller mindre grad enn søsknene besitter egenskaper som humor, ansvar, jordnærhet og om de var mer avslappet. De ble også bedt om å svare på om de følte seg mer elsket av foreldrene. 

De eldste i søskenflokken følte at de er bedre til å organisere og prioritere sine egne liv. De var mer familieorienterte og følte seg mer selvsikre enn søsknene. 

Det blir konkludert med at egenskapene i en viss grad er aldersbestemte, men det blir fastslått at mønstrene likevel er tydelige:

Eldstemann blir i tidlig alder tvunget til å være mer selvstendig da foreldrenes oppmerksomhet er dreiet mot den nyankomne lillesøsteren eller lillebroren.