Bananpannekaker og Scones
Wenche fristet i dag med deilige bananpannekaker og scones. Perfekt til frokost, nistemat, dessert eller som et lite kveldsmåltid!
Bananpannekaker
En fin måte å bruke opp brune/ godt modne bananer på.
Dette trenger du:
2 godt modne/brune bananer
Ca 3 dl melk, gjerne skummet kulturmelk eller kefir
3 egg
1 ss rapsolje/nøytral olje
2 dl små havregryn
1 dl finmalt hvetemel eller fibra hvetemel
1 ss brunt sukker (kan sløyfes)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
¼ ts salt
1 ts presset sitronsaft (kan sløyfes)
Eventuelt litt smør eller rapsolje til steking
Slik gjør du:
Pisk sammen melk, egg, olje og det tørre til en glatt masse.
Mos bananene med en gaffel til en glatt masse.
Press over sitron og rør bananene inn i røren.
Det gjør ikke noe om det er noen ”bananbiter” i røren.
La røren svelle i ca 10 min.
Er røren litt for tykk, tilsett litt mer melk, eventuelt litt vann.
Stek små pannekaker /lapper i pannen med belegg, bruk eventuelt litt smør eller olje om de henger seg fast.
Server med frukt og/eller bær i biter, og eventuelt litt vaniljekesam.
Scones, ca 12 stk
Dette trenger du:
360 g (ca 5 1/2 dl) hvetemel
1 ss bakepulver
2 ss sukker
1/2 ts salt
75 g smør
1 1/2 dl melk
1 egg
ca 1 dl korinter eller rosiner
Slik gjør du:
Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt.
Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg.
Rør deigen sammen og tilsett korinter eller rosiner.
Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme.
Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 4 cm tykk.
Stikk ut rundinger med et glass eller en kopp og sett på bakepairkledt stekebrett.
Stek i varm stekeovn på nederste rille, 220 grader i 10-12 min.
Tips: Smaker godt til en kopp te med litt ost eller syltetøy.
Korinter/rosiner kan erstattes av hakket sjokolade.
Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som for eksempel oregano kan de serveres som tilbehør til middag, sløyf da sukker og korinter.