Chelsea sendte Liverpool ut: – En kamp til å bli andpusten av

Branislav Ivanović sendte Chelsea til Wembley på bekostning av Liverpool i ligacupen.

Chelsea – Liverpool 1-0 etter ekstraomganger (2-1 sammenlagt):

Etter en intensiv semifinale med store målsjanser og omstridte dommersituasjoner, er det klart at Chelsea er videre til finalen i ligacupen på bekostning av Liverpool.

Utrolig nok endte oppgjøret 0-0 på Stamford Bridge etter full tid og kampen måtte avgjøres i ekstraomganger.

Mourinho fikk ikke med seg vinnermålet
Fire minutter ut i første ekstraomgang steg Chelsea-fansens helt Branislav Ivanović til værs og headet inn 1-0-ledelse etter at Willian slo et frispark fra kanten inn i feltet.

En forfjamset José Mourinho var mer opptatt av å klage til fjerdedommeren da Ivanovic scoret, og fikk ikke med seg vinnermålet før jubelen steg i taket på Stamford Bridge. 

Mourinho hyllet Liverpool
Andre ekstraomgang endte målløst, og dermed er Chelsea er klar for finalen på Wembley etter 1-0 seier i returkampen og 2-1 sammenlagt.

– I andreomgang, og i ekstraomgangene, så var vi bedre enn Liverpool. Men jeg skal være ærlig å si at Liverpool er et svært godt lag, og Brendan har gjort en god jobb for dem. Moralen i laget deres er veldig god. Etter en svak start på sesongen, så har Liverpool nå reist seg og gitt oss svært tøff motstand over to kamper i ligacupen, sa Chelseas manager José Mourinho etter kampslutt.

Liverpools manager Brendan Rodgers var naturlig nok skuffet etter kampen.

– Over to kamper så var vi det beste laget. Vi spilte veldig bra taktisk og presset Chelsea, men vi klarte ikke å score på sjansene, sukket han.

TV 2-eksperter mener oppgjøret tirsdag var en av de mest underholdende kampene i engelsk fotball for sesongen.

– Chelsea-spillerne skammet seg etter tapet mot Bradford i FA-cupen, og reiste seg med en heroisk innsats mot Liverpool. Men dette var en kamp som ingen av lagene fortjente å tape, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad rett etter kampslutt.

– Dette var en kamp til å bli andpusten av. For en nerve, intensitet og underholdning, oppsummerte han.

– Det var en slik kamp du aldri ønsket skulle ta slutt. For en intensitet og for en fantastisk fotballkamp. Disse kampene har vært fullstendig utmattende, sa TV 2-ekspert Trevor Morley.

Chelsea overtok kommandoen etter sidebyttet
Rødtrøyene fra Anfield hadde overtaket de første 45 minuttene. Etter sidebyttet løftet imidlertid Chelsea spillet, og skapte en rekke store målsjanser. Blant annet driblet Eden Hazard av tre Liverpool-spillere og skjøt like utenfor etter 58 minutters spill.

20 minutter før slutt sendte Brendan Rodgers omstridte Mario Balotelli ut på gresset i et forsøk på å vinne kampen. Italieneren fikk en stor sjanse i ekstraomgangene, men skjøt himmelhøyt over og måtte nok en gang gå målløs av banen. 

– At denne kampen endte 0-0 etter 90 minutter er nesten helt utrolig. Det ga på ingen måte et riktig bilde av denne kampen, mente Wikestad.

Liverpool best før hvilen
Liverpool storspilte i den første kampen mot Chelsea på Anfield og var uheldige som måtte gå til returkampen på Stamford Bridge med bare 1-1 i bagasjen.

I returkampen fortsatte imidlertid Liverpool storspillet og presset Chelsea store deler av første omgang. Brendan Rodgers menn skapte en rekke målsjanser og spilte med stor intensitet.

– Måten Liverpool åpnet denne kampen på var imponerende. Det er ikke mange som tør å gå i strupen på Chelsea på Stamford Bridge som Liverpool gjorde. De omringet Chelsea-spillerne og bare stormet på. Chelsea fikk aldri mulighet til å få ro i spillet sitt, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om Liverpools innsats i pausen.

– Chelsea snytt for straffespark i førsteomgang
Chelsea mente seg imidlertid snytt for straffespark to ganger i løpet av de første 45 minuttene.

Først mente Chelsea-spillerne at Lucas handset, og etter 21 minutters spill mente Diego Costa at han burde hatt straffespark etter å ha blitt taklet av Martin Skrtel.

TV 2s eksperter mente Chelsea burde ha fått straffespark etter at Costa ble felt av Liverpool-forsvareren.

– Jeg har sett den om og om igjen, og jeg mener det straffespark, fastslo Erik Thorstvedt, og fikk støtte av Trevor Morley.

– Ryktet til Costa gjorde at han ikke fikk straffe der, mente Morley.

Stygg stempling av Costa
Samme Costa havnet i fokus etter elleve minutters spill da han tilsynelatende stemplet Emre Can med vilje.

– Costa er fullstendig klar over hva han gjør der, og burde fått gult kort, sa Thorstvedt om situasjonen i førsteomgang.