Er det over? Kobe Bryant må operere skulderen. Det kan bety karriereslutt for 36-åringen. AFP PHOTO/MARK RALSTON / FILES
Er det over? Kobe Bryant må operere skulderen. Det kan bety karriereslutt for 36-åringen. AFP PHOTO/MARK RALSTON / FILES

Er dette slutten for Kobe?

Kobe Bryant må operere en skadet skulder. Nå lurer mange på om det er slutten på karrieren til den legendariske 36-åringen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Los Angeles Lakers' superstjerne Kobe Bryant er av mange regnet som den beste spilleren siden Michael Jordan regjerte på parketten.

Denne sesongen har også «the Black Mamba» gått forbi Bulls-legenden på den historiske scoringstatistikken og er nå på tredjeplass over totale poeng i NBA. 

Er dette slutten?
Men nå kan Bryants' NBA-eventyr være over.

36-åringen skadet skulderen da han dunket mot New Orleans Pelicans, og nå er det klart at Lakers og Bryant er blitt enige om at en operasjon er nødvendig. Dermed er sesongen over for superstjernen. 

Må nok en gang gi seg
Dette er tredje sesong på rad at en skade setter en stopper for sesongen til Bryant.

For to år siden var Bryant helt utilnærmelig da han ledet Lakers til sluttspillet. Med kun to kamper igjen før sluttspillet startet røk Bryant akillesen.

Forrige endte på kun seks kamper etter å ha brukket et ben i kneet. 

Tung sesong for Lakers
Los Angeles Lakers har hatt en forferdelig sesong, og selv om Bryant har snittet på over 22 poeng per kamp har også den aldrende stjernen fått kritikk for å kun bry seg om seg selv.

Ingen i NBA snitter på like mange skudd pr. kamp som Bryant.

Måtte skyte med venstre: Etter å ha skadet skulderen fullførte Bryant kampen og valgte heller å skyte med venstre.  (AP Photo/Jonathan Bachman)
Måtte skyte med venstre: Etter å ha skadet skulderen fullførte Bryant kampen og valgte heller å skyte med venstre.  (AP Photo/Jonathan Bachman)

Lakers har kun vunnet 12 av 45 kamper, og har ikke mulighet til å nå sluttspillet. For ledelsen i klubben vil det nok være best å være så dårlig som mulig for å ha størst mulig sjanse til å lande et høyt valg i årets draft. 

Har vurdert å legge opp tidligere
Spørsmålet mange nå lurer på er om Kobe Bryant har scoret sine siste poeng i NBA.

Bryant er kjent som en vanvittig konkurransemann og for å kun bry seg om å vinne. Med ett år igjen på kontrakten blir nok det svært vanskelig for Lakers og Bryant å kjempe om titler neste sesong.

Spørsmålet er da om Bryant kommer til å ta fatt på den tunge prosessen med å trene seg opp etter operasjonen for å spille nok en sesong som etter alt å dømme igjen vil resultere i flere tap enn seirer for Los Angeles Lakers.

Bryant har også innrømmet denne sesongen at han har tenkt tanken på å legge opp. 

220 millioner grunner
Helt utenkelig at Bryant prøver seg på nok en sesong er det riktignok ikke.

Og der finnes grunner til å forlenge karrieren i alle fall med en sesong. Rettere sagt det finnes rundt 200 millioner grunner. Det er nemlig beløpet Kobe får betalt om han tar en sesong til. 

I tillegg til den enorme summen mener også mange, deriblant Bryants trener Byron Scott, at dette ikke er måten Bryant ønsker å avslutte sin karriere. 

– Jeg tror ikke Kobe er typen som ønsker å forlate NBA på denne måten. Han vil selv bestemme når det skal være ferdig, forteller Scott til ESPN. 

– Han er en kriger. Han er sterk og kommer til å angripe rehabiliteringsprosessen slik han alltid har gjort, forteller lagkamerat Carlos Boozer. 

Blant tidenes tøffeste
At Bryant er en av de tøffeste spillerne NBA-fans har sett skal være hevet over en hver tvil.

Da Bryant røk akillesen i 2013 reiste han seg likevel og skjøt straffene. Og traff dem begge.

Da Bryant pådro seg skulderskaden som nå må opereres fullførte han kampen og selv om han måtte skyte med venstre armen. 

Største siden Jordan?
Hva Bryant bestemmer seg for blir kanskje klart i ukene som kommer.

Skulle det være slutten mister NBA den mest omtalte, diskuterte og største profilen ligaen har sett siden Michael Jordan.