Middelhavssalat
Det er januar og mandag, og hva passer vel da bedre enn en god og mettende salat. Her har du Wenches favoritt!
Middelhavssalat
Dette trenger du:
4-5 mellomstore plommetomater
½ - 1 slangeagurk
1 rødløk
1 paprika
1 boks sorte eller hvite bønner i lake
4-5 svarte oliven
Ca 100 g fetaost
hakkede og ristede valnøtter
frisk oregano
Dressing:
1 ½ dl kaldpresset olivenolje
½ dl vineddik
Salt og pepper
1-2 ts tørket oregano
TIPS! For en mer mettende salat: hermetisk tunfisk, stekt kylling, kokte egg i båter eller mager skinke.
Slik gjør du:
Skyll grønnsakene, del tomater i båter, agurk og løk i skiver.
Fordel på porsjonstallerken eller en salatbolle/fat.
Fordel over oliven, fetaost, godt skylte hermetiske bønner og eventuelt ønsket tilbehør.
Visp sammen dressingen og vend inn i salaten
Avslutt med frisk oregano
Artikkelen er oppdatert