Sjekk hvor mye Ødegaard tjener i Real Madrid

Martin Ødegaard takket Strømsgodset før han nå flytter til Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard og Strømsgodset tok mandag farvel. I løpet av kort tid er 16-åringen på plass i Madrid.

– Jeg flytter i løpet av uken. Så skal jeg begynne å trene med dem. Så får jeg ta det etter hvert, kunne han fortelle på pressekonferansen på Marienlyst.

Og Ødegaard smile hele veien til banken i den spanske hovedstaden. Etter det TV 2 Sporten får opplyst vil 16-åringen tjene mellom 15 og 20 millioner kroner i året for å spille for Real Madrids nest beste lag.

På pressekonferansen gjorde imidlertid den nybakte Real Madrid-spilleren det klart at penger aldri har vært en motivasjon i hans fotballkarriere.

– Jeg ønsker ikke å kommentere så mye rundt det med penger. Det har ikke vært noe tema for meg. Jeg valgte det som var best for meg sportslig, sa han til pressen.

– Vi er stolt
Godset-leder Jostein Flo fikk ønsket vidunderbarnet lykke til videre på ferden. En reise som startet mot Aalesund i april.

– Vi er stolt over å ha vært med på det eventyret, og vi ønsker deg riktig lykke til videre. Vi mener det er riktig av deg å gå videre nå. Vi er stolt over å ha vært med på å fostre opp en spillertype som deg, sier Flo.

Og Ødegaard ville også takke Strømsgodset for den rollen klubben har hatt i hans foreløpig korte karriere.

– Først og fremst vil jeg takke Strømsgodset for en fantastisk tid sammen. Det har vært helt fantastisk å jobbe med alle i klubben. Å spille fotball i denne byen har vært helt fantastisk, forteller 16-åringen.

– Det har vært et eventyr
Selv hadde han ikke drømt om at han skulle debutere i Tippeligaen allerede i 2014. Nå skriver vi 2015 og han er klar for Real Madrid.

– Det har egentlig vært helt uvirkelig hele veien, fra debut til scoring, til landslag, U21 og nå til slutt med klubb. Det har vært en helt uvirkelig sesong. Det har vært en fantastisk reise med alle i Strømsgodset. Det har vært et eventyr, innrømmer Ødegaard.

Han ønsket ikke å si noe om når han tok avgjørelsen om at nettopp Real Madrid ble hans neste stoppested i karrieren.

– Akkurat når jeg bestemte meg vil jeg ikke kommentere. Men det var en prosess hvor jeg besøkte en del klubber, som ble ganske dokumentert etter hvert. Etter det ble det tatt en beslutning. Jeg landet på det som jeg føler var det beste for meg, forteller han.

Forsvarer klubbturneen
Mange reagerte på at Ødegaard dro på turné og besøkte en rekke storklubber i vinter. Selv mener han det var helt riktig.

– Grunnen til disse besøkene var fordi jeg mente dette var et av de viktigste valget jeg kommer til å ta. Da er det en fordel å bli kjent med dem man eventuelt skal jobbe med. Da mente vi at det var riktig å gjøre. Det var lærerikt, mener midtbanespilleren.

Og grunnen til at det ble Real Madrid:

– De har en treningshverdag som er den beste man kan få, og så har de et b-lag som er trent av en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider, forklarer han.

Nå ser han frem til å komme på plass i Madrid.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang og trene med dem. Det er et nivå opp fra hva jeg er vant med. Det tror jeg bare er bra for meg – å ha noe å strekke meg etter, sier han.

Vil tilbake til Godset
Pappa Hans Erik følger med på flyttelasset til den spanske hovedstaden. Det er veldig viktig for unggutten.

– Det er så klart utrolig viktig. Jeg er 16 år nå. Jeg tror ikke det hadde vært bra for meg å bo der alene. Det er viktig å ha noen fra familien rundt seg, mener han.

For livet, slik Martin Ødegaard kjenner det, vil endre seg veldig når han nå drar til Spania.

– Det blir et helt annet liv. Flytte fra alle de jeg er glad i her hjemme - det trygge. Det blir en utfordring. Og så blir det å komme inn i miljøet. Men jeg hadde en god følelse da jeg var der nede, så det tror jeg skal gå bra, tror Ødegaard, som innrømmet at han kom til å savne Strømsgodset.

– Jeg satser på at jeg kommer tilbake en gang, sier han med et smil.

Vil ikke kommentere lønnspåstander
Agent Tore Pedersen er mannen som har representert Ødegaard under forhandlingene med Real Madrid.

Han er selv veldig imponert av unggutten.

– Han har vært veldig flink fra dag én. Vi glemmer at han nettopp er blitt 16 år. Han har imponert hele året. Da jeg var i den alderen var jeg ikke på det nivået der. Han har taklet det veldig bra, sier Pedersen.

Britisk presse har spekulert i at Ødegaard vil tjene rundt 50 millioner kroner i året. Det ønsker ikke agenten å kommentere.

– Martin kommer til å ha det bra. Mer enn det kommer jeg ikke til å si, sier han.