VEKKER HARME: Forrige uke fikk syv år gamle Alia Puckett med seg et brev hjem hvor foreldrene blir bedt om å gi henne bedre matpakker. Foto: Justin Puckett
VEKKER HARME: Forrige uke fikk syv år gamle Alia Puckett med seg et brev hjem hvor foreldrene blir bedt om å gi henne bedre matpakker. Foto: Justin Puckett

Brevet Alia (7) fikk med hjem fra skolen får foreldre til å rase

Alia Puckett kom hjem fra skolen med et brev som fikk pappa til å gå til aksjon. 

Et brev fra en lærer i Kirksville i den amerikanske delstaten Missouri vekker harme i USA, skriver Daily Mail.

Forrige uke ble lille Alia (7) sendt hjem med et brev i ryggsekken, hvor læreren klager på innholdet i matboksen hennes. Deretter ber han om foreldrenes signatur.

«Dagens lunsj inkluderte fire sjokolader, en pose marshmallows, Ritz-kjeks og en sylteagurk», står det. 

Og:

«Vennligst sørg for at hun pakker en passende lunsj i morgen».

MOR OG FAR: Alias foreldre, Kylene og Justin Pucket, reagerte voldsomt da de fikk brevet. Foto: Justin Pucket
MOR OG FAR: Alias foreldre, Kylene og Justin Pucket, reagerte voldsomt da de fikk brevet. Foto: Justin Pucket

Alias far, Justin Puckett, forteller at Alia hadde med seg godterier fordi hun skulle på et arrangement i regi av skolen. I tillegg hadde hun med seg vanlig lunsj. 

Han sier at han reagerte såpass på innholdet i brevet at han følte seg tvunget til å legge det ut på Facebook-siden sin.

Der hvor signaturen skulle ha vært, har Pucket skrevet «Signatur avvist».

Justin jobber som lege, og han er svært opptatt av hva jenta og hennes tre søsken spiser både hjemme og på skolen, Kirksville Primary School.

Full av feil

Justin sier at det ikke stemmer at Alia bare hadde med seg godterier på skolen, og at han reagerer sterkt på den dømmende tonen i brevet hun fikk med seg hjem.

– Dessverre er ikke brevet korrekt. Hun hadde med seg fire skinkeskiver, som er fulle av proteiner. Hun hadde også noen sylteagurker, som vi noen ganger later som er grønnsaker... Noen kamper er ikke verdt å kjempe. Hun hadde fire marshmallows i en pose, og hun hadde tre små biter sjokolade. En av dem spiste hun, og en av dem ga hun til broren og en annen venn etter et arrangement i regi av skolen, sier han til nettstedet.

Bildet er på få dager blitt delt og likt tusenvis av ganger på Facebook, gjerne med titler som «Foreldre bestemmer selv hva som skal være i matpakken!», «Dette har skolen ingenting med» og «Hva er galt med litt godteri i skolesekken?».

– Aldri gode nok

Flere kommenterer at de er lei av å bli umyndiggjort som foreldre, og at de hele tiden får høre at de ikke er gode nok.

– Dette brevet beviser hvor umyndiggjort vi blir. Hver dag. Aldri føler vi oss gode nok som foreldre, skriver en mann.

Etter all ståheien blant småbarnsforeldre i USA, har skolens rektor Tricia Reger henvendt seg til Justin og beklaget brevet.

Skolen har også sendt ut en pressemelding, hvor skolens leder Daon Kizzire skriver følgende:

«Vi har lærere som er pålagt å gi sunne og næringsrike matvaner så lenge, at vi hadde en ansatt som tok på seg ansvaret med å sende et brev hjem til foreldrene. Dette vil aldri skje igjen, og jeg er lei meg for alle ubehageligheter dette har medført»

 – Dette skal aldri gjenta seg. Vi beklager, sa hun.

Barna er den viktigste jobben

Justin sier at han har lagt brevet bak seg, men forteller at det likevel har gjort ham bekymret. 

– Problemet er ikke det som skjedde på barneskolen med datteren min. Hun er en sterk og selvstendig jente som ikke tar seg nær av dette. Det som bekymrer meg, er måten vi foreldre konstant blir oversvømt med ting som får oss til å føle oss som udugelige foreldre, sier han. 

Og:

– Jeg har ansvaret for å oppdra barna mine, og jeg tar den rollen svært, svært seriøst. Kanskje tok jeg det mer personlig fordi jeg følte at jeg ble anklaget for å ikke gjøre en god jobb – og barna er min største jobb.