HVEM ER DU?: Så lite har Theo Walcott og Mesut Özil spilt sammen at en montasje var nødvendig for å få et bilde av begge de to. MONTASJE: NTB scanpix
HVEM ER DU?: Så lite har Theo Walcott og Mesut Özil spilt sammen at en montasje var nødvendig for å få et bilde av begge de to. MONTASJE: NTB scanpix

Stjernespillernes retur kan gi Arsenal FA-cupproblemer 

Arne Sandstø mener for mange kamprustne Arsenal-spillere kan utgjevne forskjellen på dem og Brighton. På lang sikt er skadefrie Walcotts og Özils retur imidlertid et stort pluss. 

Brighton-Arsenal (17.00) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Kombinasjonen Mesut Özils stikkere og Theo Walcotts fart i bakrom ga Arsenal-supportere vann i munnen da tyskeren kom til Arsenal fra Real Madrid i august 2013.

Det har imidlertid blitt med drømmen store deler av tiden. Özil og Walcott har bare startet fem kamper sammen.

Totalt er det blitt 482 minutter sammen på banen i den røde trøyen for de to, noe som har resultert i seks mål og tre målgivende.

På en og en halv sesong har de to stjernespillerne vært skadet om en annen. Da Walcott startet i FA-cupens tredje runde mot Hull var det første gang på ett år at han startet en fotballkamp for a-laget.

Da spilte ikke en skadet Mesut Özil.

– Et veldig pluss

Mot Brighton er det overveiende sannsynlig at både Özil og Walcott starter sin sjette kamp sammen. 

Det er godt nytt for Arsenal-manager Arsène Wenger av flere grunner enn en.

– Først og fremst så er det to veldig gode spillere som gir Wenger enda flere muligheter. Det er isolert sett et stort pluss. Samtidig tror jeg at Walcott blir en perfekt match med store Olivier Giroud. Han vil gi Arsenal en ny dimensjon med å true bakrom, sier TV 2s fotballekspert Arne Sandstø.

– Özil har kvaliteter når lag ligger lavt mot Arsenal. Han er flink til å åpne opp forsvar med å dra av en mann og å slå forløsende pasninger, fortsetter han.

Arsenal har slitt med skader også denne sesongen, og at flere spillere nå returnerer omtrent samtidig er i utgangspunktet godt nytt.

Aaron Ramsey startet for første gang på over en måned seieren mot Manchester City. I tillegg kan det bli fristende for Wenger å bruke andre spillere som mangler spilletid.

Kan bli farlig

Det er imidlertid fallgruver forbundet med å sette inn for mange spillere som trenger kamptrening på en og samme gang.

– Slike kamper har vist at divisjonsforskjellen fort utjevnes. Hvis ikke Arsenal bruker nok av spillere som har vært veldig god for dem forsvinner fordelen de egentig har. Hviler de for mange fører det til at Brighton vil være mer med i kampen enn de strengt tatt burde være, sier Sandstø.

– Det medfører en liten usikkerhet, som igjen vil gjøre at Brighton vil føle at de har bedre sjanser. Det gjør ikke Brighton noe om Arsenal spiller med fire-fem nye.

Må kjempe for plassen på laget

Mesut Özil ble hyllet som frelseren da han ble hentet til Arsenal deadline day i august 2013.

Tyskeren har imidlertid ikke overbevist, og kan få problemer med å spille seg inn på Arsenal-laget. Særlig etter Santi Cazorlas prestasjoner den siste tid.

– Det er jeg helt overbevist om, sier Arne Sandstø.

– De kan spille flere posisjoner, både ute på kantene og i dyper rolle. Alexis er god, Oxlade-Chamberlain er begynt å flekke tenner. Walcott er tilbake også. Det er ikke bare Cazorla som holder Özil ute av laget i tilfelle, men han må levere nå.