Ble ønsket død før kamp - så klikket han på fansen og fikk rødt kort

Makaber «velkomst» da Steven Defour møtte gamleklubben for første gang.

Anderlecht-spiller Steven Defour fikk en alt annet en varm velkomst da for første gang var tilbake på sin gamle hjemmestadion søndag.

Supporterne til erkerivalen Standard Liége hadde laget et stort banner med påskriften «rød eller død» ved siden av en tegning av mann med kniv som holdt hodet til Defour i den ene hånden. Den makabre markeringen levner ingenting til fantasien om hva Standard-fansen mener om sin tidligere helt.

Det spørs om markeringen ikke vippet Defour av pinnen.

For temperaturen i hatoppgjøret var det ingenting å si på. Defour fikk et gult kort da halvtimen var spilt for å sparke bort ballen. Etter hvilen rant totalt over for 26-åringen.

56 minutter var spilt da Defour fikk ballen ved midtbanen etter stopp i spillet. Helt uprovosert hamret belgieren ballen mot tribunen og Standard-supporterne. Dommeren var raskt opp med det røde kortet, og Defour måtte dermed tusle i garderoben.

I bortesvingen ble marsjordren svært dårlig mottatt av Anderlecht-supporterne. Et lite stopp i spillet der keeper Silvio Proto måtte bort for å roe ned supporterne fulgte i minuttene etter den smått bisarre hendelsen på Stade Maurice Dufrasne. 

Se video øverst på siden!

Legendestatusen til Defour i Standard Liége er trolig forsvunnet for lenge siden. Midtbanespilleren ble regnet som en legende i Standard Liége etter å ha spilt 125 kamper mellom 2006 og 2011. Sist laget vant den belgiske ligaen var i 2008/2009-sesongen med Defour som kaptein for laget.

En overgang til Porto i 2011 ble etterfulgt av en retur til Belgia og Standards erkerival Anderlecht i 2014. En overgang som vi søndag fikk se at svir ekstra mye for Standard-fansen.

PS: Standard Liége vant kampen 2-0 etter scoringer av Laurent Ciman og Igor de Camargo.