Heskeys usannsynlige Anfield-retur

– For bare noen måneder siden jobbet jeg for LFC TV.

Liverpool-Bolton (18.30) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Da 34 år gamle Emile Heskey pakket snippesken og flyttet til andre siden av jordkloden for å spille fotball for australske Newcastle Jets tenkte nok de fleste at man hadde sett det siste til den tidligere engelske landslagsspilleren på engelsk jord.

To og et halvt år senere er nå 37 år gamle Heskey Bolton-spiller, og klar for en følelsesladet retur til den klubben han er mest kjent for.

Lørdag tar nemlig Liverpool i mot Bolton i FA-cupens fjerde runde på Anfield.

– Det er en vidunderlig ting at jeg skal tilbake til Anfield. For bare noen måneder siden jobbet jeg for LFC TV, sier Heskey i forkant av oppgjøret.

Høydepunktet i karrieren

Heskey var kraftspiss for Liverpool i perioden 2000-2004 etter å ha slått gjennom for Leicester noen år tidligere.

Han vant blant annet FA-cupen med klubben i 2001.

Engelskmannen scoret 60 mål på 223 kamper for Liverpool før han gikk videre til Birmingham. Senere har han spilt for både Wigan og Aston Villa før det altså ble Australia.

– Jeg elsket tiden min i Liverpool. Å gå ut på den banen og høre tilskuerne rope navnet ditt er en drøm som går i oppfyllelse, sier Heskey i videointervjuet du kan se øverst i saken.

I videoen kan du også se bilder fra noen av høydepunktene i Heskeys Liverpool-karriere.

– Fansen var fantastisk mot meg, så forhåpentlig får jeg en god mottakelse og spiller bra. Å være der på den scenen får frem det beste i deg, sier 37-åringen.

Vil få en god mottakelse

Liverpool-fansen er ventet å ta imot spissen ingen trodde de ville se på en fotballbane igjen på en god måte.

Det tror også formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb Pål Chr. Møller at de vil gjøre. Heskey vil, som tidligere spiller i klubben, få litt ekstra applaus – selv om han på ingen måte har noen legendestatus.

– Han er jo en spiller som man ikke har tenkt så mye på de siste årene. Det blir litt sånn: «Jøss, spiller han fremdeles?», sier Møller til TV 2.

– Det er alltid hyggelig å treffe gamle spillere igjen, spesielt når de havner i andre divisjoner og det ikke er så ofte vi ser de. Når det gjelder Heskey så ser jeg på ham som en spiller som bidra med mye positivt, men som kanskje manglet det aller siste til å bli en toppspiller. Det var vel mange som hadde sett for seg at han skulle score flere mål enn han gjorde, men han forlot klubben uten at det var noen sure miner.

Liverpool har hatt mange spisser som har hatt en større stjernestatus enn Heskey, og noen av dem har forlatt klubben under kontroversielle omstendigheter.

Fernando Torres' og Michael Owens overganger til Chelsea og Real Madrid var langt mer såre for fansen. De var viktigere for laget.

– Heskey forlot Liverpool etter at kontrakten gikk ut fordi han ikke var med i fremtidsplanene til klubben. Han spilte en del kamper og bidro greit, og var langt fra en dårlig spiller, men når spillerne er borte, så er de borte. Det er få som beholder legendestatusen.

Scoret og målgivende

Julaften signerte Heskey en korttidsavtale med Bolton etter å ha imponert på prøvespill, og allerede i debuten mot Blackburn 2. juledag fikk spissen nettkjenning, etter en pasning fra 36 år gamle Eidur Gudjohnsen.

Liverpool-legenden Robbie Fowler spilte sammen med Emile Heskey i to sesonger.

Han er overrasket over at spissen har fått en ny sjanse.

– Jeg mener det ikke ille, jeg elsker Emile, men jeg spilte med ham i veldedighetskamp i Singapore nylig. Hadde noen Bolton-speidere sett ham da ville de ha latt kontrakten bli igjen hjemme, sier Fowler ifølge The Guardian.

– Men om jeg skal være seriøs så er jeg glad for ham. Han ønsker å fortsette så lenge han kan, og jeg ønsker ham lykke til. Han fortjener det. Han har vært en fantastisk spiller, sier den to år eldre Fowler.