Dødsdømt av Krekar: 

– De sier de venter på at Krekar slipper ut før de slår til

Mariwan Halabjaee og familien lever i konstant frykt for mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatteren Mariwan Halabjaee forteller TV 2 at han gruer seg til morgendagen. Da slipper mulla Krekar ut av fengsel i Kongsvinger, og er en fri mann. 

I 2006 flyktet Halabjaee til Norge etter at han ga ut boken «Sex, Sharia, and Women In the History of Islam». Men også i Norge vakte boken oppsikt. 

Hele familien er redde

I 2008 mottok Halabjaee drapstrusler, en såkalt fatwa, fra mulla Krekar. Krekar mente at det var alle muslimers rett å drepe Halabjaee dersom de møtte ham. 

– Det er klart jeg ikke har noe vanlig liv, og jeg er svært redd. Ikke bare jeg, men også familien min, sier han til TV 2. 

Nå bor Halabjaee på hemmelig adresse, og har flere trygghetsalarmer i huset. Men Halabjaee og hans advokat mener det spiller liten rolle hvor Krekar sendes eller bor. 

– Det er ikke hvor Krekar bor som er avgjørende for min klient. Det som hadde gjort en forskjell er om det hadde kommet endringer for hvordan han kan opptre på internett, sier advokat Cecilie Schjatvet. 

Halabjaee mener han trues fordi han er forfatter, og at det da er en trussel mot ytringsfriheten i sin helhet. 

– Den utgjør også en fare for hele Norge, sier han. 

I større fare 

Under rettssaken i 2012 bar han skuddsikker vest i retten. Han uttalte også da at han hele tiden fryktet noen skulle drepe ham. 

– Mitt liv er i større fare etter løslatelsen. Jeg har fått mange trusler, og de sier de bare venter på at mulla Krekar skal bli løslatt før de slår til mot meg, sier han. 

Søndag slipper Krekar ut av fengsel, og skal etter planen treffe familien sin og planlegge rettsmøtet som er tirsdag. 

Der skal Oslo tingrett behandlet saken om Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.