Dommerne fikk gåsehud og ble målløse av Markus' dans

Følg Mitt Dansecrew fortløpende i bilder og video her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sju kjendiser med dansecrew ble til seks i løpet av kveldens Mitt Dansecrew. 

Jan Fredrik Karlsen (41), Thea Bay (36), Marcus «Dark Marc» Andreassen (33) og Nasir Sirikhan (23) stod bak dommerbordet.

Se kvelden i ord og bilder nedenfor!

Sammenligner Susanne med Bambi

Susanne Wergeland og DUO Crew var første dansecrew ut i kveld. De danset en koreografi inspirert av Hollywood-blockbuster filmene Hunger Games. 

Dommerne var delt i sine tilbakemeldinger. 

– Jeg var litt streng med deg sist, jeg ønsket at du skulle være sterkere og mer presis, og det synes jeg du fikk til i dag. Det synes at dere har jobbet med detaljer. Du er litt farligere og det var veldig interessant, mente Thea.

Marcus var ikke like imponert. 

– Susanne, jeg synes at du og Bambi har to likhetstrekk. Nummer én er at dere er veldig søte begge to, og nummer to er at dere dessverre er ute på glattisen av og til. Jeg ser forbedringer fra forrige gang, men jeg er medium fornøyd, kommenterte han.

Ble skuffet over Sandra

Sandra Lyng og dEEp Down dopEiZM klarte heller ikke imponere dommerne stort i kveld. 

– Det dere skal ha for, er at Sandra har blitt en av de mest allsidige danserne i konkurransen, av deltakerne. Dere har tatt for dere tre tydelige stiler. Det blir litt halvveis for meg siden det blir så mye informasjon å ta inn. Dere nådde ikke helt fram til meg i de stilene. Jeg følte også at energien sank litt tidlig, så avslutningen ble ikke så bra. Jeg er dessverre ikke så fornøyd, sa Nasir.

Energibombe Karlsen var også skeptisk.

– Jeg synes det er et gøyalt tema, det er gammelt, klassisk og kult. Dere er veldig søte og sjarmerende. Sandra, du er til å spise opp og veldig skjønn. Hadde du vært datteren min i skoleavslutningen, hadde jeg vært stolt. Men her er det skyhøye forventninger, og da synes jeg ikke du innfrir. Det er ikke superimponerende og litt halvveis. Så jeg blir litt lei meg. Men jeg er lei meg med kjærlighet!

Lise fikk skryt for Kill Bill-dans

Lise Karlsnes og Werkin' girls var tredje dansecrew ut i kveld. Jan Fredrik lot seg imponere av den Kill Bill-inspirerte dansen. 

– Det er fantastisk å høre deg synge, det er masse sjel og passion i stemmen din. Og det dere gjør er artistisk og stilrent. Det er som en avansert og nydelig yogatime å se på, og det er en renhet i det som jeg liker. Jeg føler at dere løftet dere ganske mye fra sist, det er mye bedre nå, mente han.

Også Thea satte pris på jentenes dans. 

– Jeg synes kombinasjonen av Lise og Werkin' Girls er vidunderlig. Og jeg synes at Lise har en magisk utstråling. Du tar eierskap til opptredenen. Jeg synes det var fantastisk!

Marcus følte også for å skyte inn at han satte pris på dansen. 

– Å følge etter Uma Thurman, er som å hoppe etter Wirkola. Men er det en som klarer det, er det deg, skrøt han.

Markus gjorde dommerne målløse

Markus Bailey og STAX Crew valgte Matrix-filmene som tema for sin dans. 

Dommerne var nærmest i ekstase over fremføringen. 

– Det var helt rått! På godt norsk er det noe som heter å reise kjerringa, og det gjorde du med crewet ditt i dag. Det er en råskap der, i tillegg til masse innhold. Jeg skjønner hva du danser og jeg ser at det er fett, jeg ser at dere jobber, og jeg ser at dere mestrer hver eneste lille ting, sa en ekstra entusiastisk Jan Fredrik Karlsen. 

Marcus var så imponert at han slet med å finne ordene. 

– Nå skal jeg dra en klassiker, men jeg mener det fra hjertet: Jeg har ikke ord. Dere var helt rå i dag! Jeg har ikke ord. Jeg synes dette var virkelig ... Det traff meg. Jeg har gåsehud. Og du gjør noe mange breakere sliter med, å danse i breakinga di. Og da du gikk bakover, det var sinnssykt ... Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si. 

Se dansen til Markus og STAX Crew ovenfor!

«Finger'n» fikk teknisk skryt

Forrest Gump var tema da Thomas «Fingern» Gullestad og Absence Crew skulle danse i kveld.

– Her viser dere en ny side, det er mindre triks og mer dans. Dere gjør alt riktig. Dere beveger dere fint i det lyriske landskapet. Dere får til alt og gjør alt veldig, veldig bra. Men dere kan jobbe med uttrykket ditt. Jeg trenger at dere forteller meg noe, at dere drar meg inn i deres verden. Men teknisk var det veldig godt gjennomført, mente Thea.

Marcus hadde også blandet kritikk å komme med.

– Jeg digget starten, der var det masse intrikate detaljer til musikken. Og så vil jeg berømme dere for å beholde den klassiske musikken gjennom hele. Jeg synes det heller litt mot pantomimeteater, og skulle ønske dere ikke var så bokstavelige gjennom dansen. Men jeg blir imponert over Thomas, som kommer med nye ting hver gang. Dere er solide. 

Imponert over Lisas løft

Lisa Tønne og Juice Crew danset til James Bond i kveld. Dommerne var ikke over seg av begeistring, men fant lyspunkter.

– Det må være ufattelig gøy å være sammen med Lisa Tønne, for et fyrverkeri av en dame. Det ser vi på klippet som blir vist, og så skifter du karakter når du går inn, og så satser dere på det tekniske og teatralske. Dere får det delvis til. Nå er det litt upresist noen ganger, og siden du er så levende, skulle jeg gjerne hatt litt av din passion og glød inn i dette. Det faller litt for meg og treffer ikke helt i dag.

Nasir hadde også både ris og ros å komme med. 

– Jeg er enig med Jan Fredrik på noen av tingene. Sist gang ønsket jeg at dere skulle bryte litt ut av den harde stilen. Men når det er sagt, er jeg veldig imponert av det løftet dere gjorde. Veldig bra jobbet!

Fikk ros for Harry Potter-dans

Harry Potter var tema da Sophie Elise og Unique Crew danset denne fredagen. På grunn av sykdom, var en av danserne byttet ut i kveld. Det satte ingen stopper for rosen.

– Jeg synes dette her var lattis, begynte Nasir. 

– Dere var veldig morsomme å se på. Sophie Elise, du er blitt en solid danser. Du er trygg og jeg stoler på deg når du står på scenen. Og jeg tror på deg, fortsatte han.

Også Thea hadde rosende kommentarer til kvartetten. 

– Jeg har bare så lyst til å være litt prosessorientert og snakke om reisen du og de andre er inne på med crewene. Det er så fint å se at det er viktig for deg. Og det gir deg noe mer enn å bare være med i en dansekonkurranse. Det er så verdifullt at det forandrer deg som menneske og gir deg bedre selvtillit. Så takk til deg for det og gratulerer med vel gjennomført!

Det var til slutt Susanne Furøy Wergeland og DUO Crew som røk ut av konkurransen. Se det første intervjuet med TV 2-profilen her.