Ajax-treneren til TV 2: – Ødegaard kunne blitt en viktig spiller for oss

Frank de Boer fikk aldri besøk av Martin Ødegaard, men tror ikke det ville endret 16-åringens klubbvalg.

Amsterdam/Bergen (TV 2): Ajax fikk aldri muligheten til å vise Martin Ødegaard hva klubben hadde å tilby. Den nederlandske toppklubben ble ikke et av stoppestedene Ødegaard hadde på Europa-turneen som til slutt endte opp i Madrid.

– Det var planlagt at han skulle kommer her uken etter at vi returnerte fra Doha i (forrige uke), men han hadde et lite problem med tåen. Han måtte kanskje operere, det var derfor han ikke kunne komme, sier de Boer til TV 2.

– Tror han allerede hadde bestemt seg
Ifølge de Boer på fredagens pressekonferanse skal ikke Ajax ha vært altfor langt unna å sikre seg signaturen til den norske vidundergutten. Han tror likevel ikke at et besøk på den nederlandske talentfabrikken ville endret Ødegaards fremtidsplaner.

– Jeg tror han allerede hadde bestemt seg. Han valgte Real. Vi må respektere det, men det er synd fordi han kunne blitt veldig viktig spiller for oss i fremtiden, og vi ville vært bra for utviklingen hans, sier de Boer.

– Vi har det beste akademiet som kunne hjulpet ham å ta det neste steget. Det kan være at de også kan gjøre det i Madrid, men vi må vente og se. Dersom du ser på troppen, har de ikke mange unge spillere som kommer inn i førstelaget. Det er fordelen vi kan tilby våre unge spillere.

– Respekterer valget hans
Det er ingenting som er offentliggjort verken rundt overgangssum eller lønnsbetingelser for Ødegaard. Spekulasjonene i flere spanske medier sier imidlertid at 16-åringen får en årslønn på 20 millioner kroner. De Boer, som refererer til høyere summer, antyder at det kan ha vært litt av grunnen til at tidenes yngste norske landslagsspiller valgte Real Madrid.

– Det er mye penger. Du må være sterk for å motstå det. Dersom du tjener 4,8 millioner euro (ca. 42 millioner kroner) på et år. Det er et stort steg. Real Madrid er en av de beste klubbene i verden, så jeg kan se for meg at han valgte dem også derfor, sier de Boer.

– Det er hans valg og vi må respektere det. Forhåpentligvis gjorde han det beste valget for karrieren hans.

Den tidligere Barcelona-spilleren legger ikke skjul på sin begeistring over det mest omtalte talentet i Fotball-Europa. 

– Dersom du har de kvalitetene han har som 15-åring, må du være en interessant spiller for Ajax. Han kan bli mye bedre. Han har vist talentet sitt i den øverste ligaen i Norge. Jeg var overrasket over å se en gutt på hans alder spille så bra, sier de Boer.

– Vi ville naturligvis hatt ham her. Vi er alltid på jakt etter talent. Noen ganger får du tak i dem, andre ganger må du respektere at de vil velge andre.

– Stor fremtid
Ødegaard returnerer til Norge fredag kveld etter torsdagens signeringshysteri i Madrid. Den planlagte pressekonferansen sammen med Strømsgodset er flyttet til mandag.

Carlo Ancelotti var en av de prominente Real Madrid-profilene Ødegaard hilste på i forkant av presentasjonen torsdag. På en pressekonferanse i forkant av kampen mot Córdoba snakket Real Madrid-treneren om klubbens nyeste tilskudd.

– Ødegaard har en stor fremtid hos oss, og det er vi glade for, sa Ancelotti.

– Planen er klar. Han er vår spiller og skal trene med oss. Han vil spille for andrelaget vårt. Jeg vet ikke når han blir klar for å spille for førstelaget. Han kan få muligheten dette året, men etter planen skal han spille for Castilla denne sesongen.