AGENTEN TIL BALOTELLI OG ZLATAN: Mino Raiola vil stille til valg som FIFA-president.
AGENTEN TIL BALOTELLI OG ZLATAN: Mino Raiola vil stille til valg som FIFA-president.

Zlatans agent vil bli FIFA-president

Mino Raiola blir kvalm av å tenke på at Sepp Blatter kan bli gjenvalgt.

Mino Raiola – som i fotballkretser kalles «pizzabakeren» på grunn av foreldrenes restaurantvirksomhet i Amsterdam – er agenten til både Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli. Nå vil han også bli FIFA-president.

– Jeg blir kvalm av å tenke på at Sepp Blatter blir gjenvalgt, sier han til den nederlandske avisen De Volskrant ifølge Football Italia.

Sepp Blatter har vært FIFA-president siden 1998 og er overveldende favoritt til å velges for en ny periode. Han har allerede gjort det klart at han ønsker en ny periode, men han har enda ikke formelt erklært sitt kandidatur.

– Som en okse i en porselensbutikk
Den italienskfødte nederlenderen er kjent for sine friske uttalelser og sparer heller ikke på kruttet når han snakker om sitt mulige kandidatur.

– Meg som sjef for FIFA? Ja. Jeg vil gjerne stille som kandidat. Mitt kandidatur kan fort vise seg å være den beste løsningen, sier Raiola videre. 

–  Jeg kommer til å være som en okse i en porselensbutikk, men jeg er villig til å lære. Vil du være diktator som leder for FIFA, eller vil du leve i et demokrati? Min 12 år gamle sønn vet at det beste ved FIFA er videospillet. De må bli mer gjennomsiktige.

Raiola vil trolig ikke få de nødvendige nominasjoner han trenger for å bli offisiell kandidat. Det krever nemlig støtte fra fem nasjonale fotballforbund.

Franske Jerome Champagne og prins Ali Bin Al Hussein av Jordan har begge offentliggjort sine kandidaturer. 

Forrige fredag sa også David Ginola at han kunne tenke seg å overta jobben til Blatter.