Lille Cambridge fra nivå fire sikret omkamp mot Manchester United

– Jeg måtte bli sint, sier Louis van Gaal.

Cambridge United-Manchester United 0-0

Manchester United må ut i omkamp i FA-cupen etter en mildt sagt overraskende 0-0-kamp mot League 2-laget Cambridge United fredag kveld.

– Jeg måtte bli sint
Da sluttsignalet gikk på Abbey Road, jublet vertenes spillere og supportere som om de hadde vunnet. Omkamp betyr kjærkomne penger i klubbkassen til Cambridge som til daglig holder til på nivå fire i det engelske ligasystemet - det er langt unna giganten Manchester United.

Louis van Gaals mannskap skapte et par store sjanser, men ikke nok til å bryte ned Cambridge. Spillet ble bedre i den andre omgangen etter svake innledende 45 minutter. 

– Vi gjør de samme feilene som vi gjorde mot Yeovil og QPR. Spillestilen er den samme i første omgang. Så da måtte jeg bli sint igjen. Så ble vi bedre i andre omgang. Vi er ikke ute av cupen, det er det viktigste. Jeg må si at atmosfæren og tilskuerne var fantastisk. Du vet alltid på forhånd at alle aspekter av kampen er mot deg, sier van Gaal etter kampen.

Van Gaal fikk spørsmål om han var lei av å måtte bli sint for å få spillerne til å levere slik han ønsker.

– Det er en del av jobben min. Jeg vil alltid være glad i pausen, men det er ikke alltid sånn, sier van Gaal.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Ekstremt stolt
Foran 8000 supportere leverte gultrøyene en solid kamp. På overtid kunne imidlertid glede gått til bunnløs fortvilelse, men keeper Chris Dunn vartet opp med en av mange strålende redninger. Dermed drar spillerne og supporterne fra universitetsbyen Cambridge til fryktinngytende Old Trafford for omkamp. 

– Alle aspekter av kampen er mot oss. Banen, dommeren, alt du kan tenke deg er mot deg. Selvsagt er også supporterne mot deg, men det er bare fint, sier van Gaal.

Manager-kollega Richard Money var naturligvis meget godt fornøyd med prestasjonen.

– Jeg er ekstremt stolt over hver og en av spillerne mine, sier Money

Cambridge med gigantsjanse
Det var ikke akkurat mye futt over Manchester United i starten av kampen. Etter litt stillingskrig var det Daley Blind som skapte kampens første sjanse. Nederlenderen fikk sendt i vei en avslutning fra skrått hold, men keeper Chris Dunn fikk avverget til corner.

De fremmøtte på Abbey Road fikk servert få sjanser i den første omgangen. Den største kom overraskende nok til de gulkledde vertene. Knallharde dueller inne i feltet på en corner resulterte i en gigantisk Cambridge-sjanse. Josh Coulson fikk muligheten fra kort hold, men headingen gikk over målet.

Gjestene fra Manchester viste lite tegn til klasse i den første omgangen. Etter hvilen tok imidlertid van Gaals mannskap mer tak. Cambridge ble liggende lavt i banen og ventet på et United-lag som ikke maktet å produsere mye.

United stanget og stanget og stanget
Ikke før timen var passert kom United største sjanse for kvelden. Michael Carrick spilte flott opp til Falcao, og spissen fikk med seg ballen på en berøring. Avslutningen var god, men redningen fra keeper Dunn strålende. Målet lot fortsatt vente på seg.

Klokken tikket nærmere og nærmere 90 minutter, men Manchester United maktet ikke å bryte ned Cambridge. En helt vanvittig sjanse på overtid ble igjen stoppet av Dunn.

Dermed skal det spilles returkamp på Old Trafford om retten til å avansere i FA-cupen.

Hvem hadde trodd det før kampen startet på Abbey Road fredag kveld?

Slik startet lagene:
Cambridge United (4-4-2): Chris Dunn - Richard Tait, Michael Nelson, Josh Coulson,  Greg Taylor - Liam Hughes, Tom Champion, Cameron McGeehan, Ryan Donaldson - Tom Elliott, Sullay Kaikai
Manchester United (3-4-1-2): David de Gea - Phil Jones, Marcos Rojo, Daley Blind - Antonio Valencia, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Adnan Januzaj - Ángel Di María - Luke Wilson, Radamel Falcao