KRITIKERROST FOR ROLLEN I «CAKE»: Jennifer Aniston under Critics' Choice Movie Awards i Los Angeles 15. januar, hvor hun ble nominert til en pris for hovedrollen i fillmen «Cake». Foto: Scanpix.
KRITIKERROST FOR ROLLEN I «CAKE»: Jennifer Aniston under Critics' Choice Movie Awards i Los Angeles 15. januar, hvor hun ble nominert til en pris for hovedrollen i fillmen «Cake». Foto: Scanpix.

Aniston om usikkerheten, dysleksien og morens svik

Jennifer Aniston (45) åpner seg om den vanskelige barndommen i nytt intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den populære skuespilleren har ikke bare hatt det enkelt i livet. I et nytt intervju med The Hollywood Reporter, forteller  «Cake»-skuespilleren om hvordan hun slet med dysleksi og sinneproblemer da hun vokste opp.

Det gjorde det ikke enklere at moren i tillegg var ekstremt kritisk til henne.

– Mamma var veldig kritisk til meg. Hun var så vakker som modell og jeg var ikke det. Helt ærlig så ser jeg ikke på meg selv i et slikt lys nå heller, men det er helt greit, sier stjernen i intervjuet.

Sliter med usikkerhet

Hun har tusenvis av fans, og utallige jenter som skulle ønske de tråkket i Anistons fotspor. Selv sliter hun med selvtillitsproblemer og usikkerhet. 

Etter mange år med motgang er det kanskje ikke så rart? Det tøffe bruddet med Brad, de vonde ryktene om hvorfor hun er barnløs og den utfordrende barndommen.

Morens svik

Aniston og moren Nancy Dow har hatt et anstrengt forhold helt siden slutten av 90-tallet. Dow ga ut en bok om den verdenskjente datteren, og brettet ut privatlivet hennes i «From Mother and Daughter to Friends: A Memoir».

Moren sto derfor ikke på gjestelisten under Anistons storslåtte bryllup med Brad Pitt i 2000.

Fikk diagnose sent

Aniston forteller åpenhjertig i intervjuet at hun ble diagnostisert med dysleksi i 20-årene. Det ga henne svar på mange usikkerheter fra barndommen.

– Jeg fant ut at jeg hadde dysleksi da jeg skulle skaffe briller. Jeg måtte lese et avsnitt, så ga de meg en quiz med ti spørsmål basert på det jeg nettopp hadde lest. Jeg tror jeg fikk tre riktige. Da de filmet øynene mine, viste det seg at øyene hoppet fire ord frem og to tilbake, forteller Aniston.

For henne forandret turen til øyelegen alt. Den ga henne svar på problemene med selvtilliten og utdannelsen. Hun hadde alltid følt seg dum.