Dette er Norges nye (e)drettsstjerner

E-sport og gaming skyter fart i Norge. Møt dagens store norske stjerner i den eksklusive nettserien GameOn. Se de første seks episodene her.

De trener like mange timer som de store idrettsstjernene og har det samme målet - de skal bli best i verden.

Raskt nettverk og milde foreldre

I e-sport er det to ting man trenger for å bli best: Et stabilt og raskt datanettverk - og forståelsesfulle foreldre som ikke maser alt for mye om skiturer og uteaktiviteter.

I TV 2s nye nettserie GameOn møter vi fem unge dedikerte gamere som alle drømmer om å bli best i verden innen e-sport. Her følger vi laget Celestial Gaming som er et League Of Legend-lag bestående av Thomas Huang, Jakob William Andresen, Sebastian Gsell, Magnus Hornnes og Leif Miranda.

Bli bedre kjent med gamerne her

Store ambisjoner

League Of Legend (LOL) er et multiplayer online battle arena spill som kom på markedet i 2007. Les mer om spillet og poengsystemet her.

Laget ledes og eies av Benedichte Breistøl som startet Celestial Gaming i januar i fjor. Målet er å avansere laget til det neste nivået i den internasjonale league of legends-serien, challenger series.

– Det er vansklig, men absolutt mulig. Det kreves mye trening og vårt første mål er å komme seg til League of Legends Challenger League, som tilsvarer førstedivsjonen i norsk fotball. Det er det vi jobber mot nå og kommer vi dit vil vi møte mye bedre lag. Gutta på laget har ferdighetene som skal til så nå står det på treningen, forklarer Breistøl.

INNSPILLING: Celestial Gaming under innspillingen av nettserien GameOn. Foto: Facebook
INNSPILLING: Celestial Gaming under innspillingen av nettserien GameOn. Foto: Facebook

– Dere kaller E-sport en idrett, hvorfor det?

– Hvis man kan si at sjakk er idrett så er også e-sport det. På det profesjonelle nivået trener man fulltid og det er jobben din. På vårt nivå her hjemme blir det når man er ferdig med skole og jobb, da er det fellestrening der man sitter og spiller 3-4 timer sammen, forteller Benedichte til TV 2. 

Blir ikke tatt seriøst

Selv om e-sport er blitt vanvittig stort i Asia, USA og i deler av Europa føler Breistøl fortsatt at gaming ikke blir tatt seriøst av idrettsnorge.

– Absolutt! Gaming blir ikke sett på som noe man kan bruke tid på. Folk trenger å få litt innsyn i hva vi holder på med, og når de gjør det kommer de til å forstå hvor stort og internasjonalt dette er.

Joachim «Noobwork» Haraldsen er YouTube-kjendis og en kjent skikkelse innen gaming i Norge. Foto: Facebook
Joachim «Noobwork» Haraldsen er YouTube-kjendis og en kjent skikkelse innen gaming i Norge. Foto: Facebook

Vil bryte med stereotypene

– Hva tenker du om at gamere får sin egen nettserie på TV2.no?

– Jeg tror det kan gi et bedre bilde av forestillingen folk flest har om at dataspilling bare er for ensomme nerder. Gaming er sosialt og League of Legends et lagspill hvor mange ting må mestres. Jeg håper serien bryter med stereotypen og viser at det innen e-sport er like mange forskjellige personligheter som i alle andre idretter.

Satser alt på e-sport

COSPLAYER: Tine Marie Riis landets mest kjente cosplayer. Foto:
COSPLAYER: Tine Marie Riis landets mest kjente cosplayer. Foto:

Joachim Haraldsen, også kalt Noobwork, satser alt på gaming og har i dag sin egen Youtube-side der han spiller og kommenterer. Siden hans har over 80 000 abonnenter og 2,9 millioner avspillinger i måneden. Noobwork har vært en viktig støttespiller for Celestial Gaming og er den røde tråden gjennom serien som han også kommenterer.

Torsdag 16.00 stiller Celestial, Nooobwork og Tine Marie Riis til chat. Send inn spørsmål allerede nå.

Cosplay

I GameOn møter vi også Tine Marie Riis som er cosplayer. Betegnelsen er en sammentrekning av de engelske orden 'costume (drakt) og 'Play (lek, eller skuespill).

Cosplay er en ukledningslek, subkultur og performancekunst der en person kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra særlig japansk populærkultur.

FAVORITT: Alexstrasza er Tine Marie Riis sin favoritt-karakter. Kostymen brukte hun nesten et halvt år på å lage. Foto: SAKS Photography
FAVORITT: Alexstrasza er Tine Marie Riis sin favoritt-karakter. Kostymen brukte hun nesten et halvt år på å lage. Foto: SAKS Photography

Fikk interessen i USA

For Tine Marie Riis begynte interessen for cosplay under et vennebesøk til Los Angeles i 2009.

– Da jeg var i L.A. bestemte vennene mine seg for å ta meg med på AnimeExpo som er en gigantisk konferanse der folk kler seg ut som sin favoritt-spillkarakter. Jeg syntes det var så kult at jeg bestemte meg for å begynne med cosplay selv, forteller Riis.

Lager kostymene selv

I dag er hun landets mest kjente cosplayer og vant prisen for Årets Cosplay under The Gathering i 2013. Kostymene lager hun selv.

– Ja, min favoritt-karakter akkurat nå er Alexstrasza fra World of Warcraft som jeg brukte nesten et halvt år på å lage kostymen til, forklarer hun.

Tror på suksess

Nå håper Tine Marie at nettserien GameOn på TV2.no vil gjøre folk enda mer nysjerrige på cosplay-miljøet i Norge.

– Det har ikke vært noen stor serie om e-sport og cosplay tidligere så nå håper jeg at flere vil være med fordi cosplaymiljøet i Norge består av veldig flotte mennesker. Jeg tror interessen kommer til å eksplodere i 2015, forteller hun til TV 2.

Torsdag 16.00 stiller gamerne til chat. Still spørsmål allerede nå.

Se live-video av gameOn-deltakerne mens de chatter kl 16.00