Bjørndalen: – 100 år til neste gang en person som Ødegaard blir født

Skiskyttergutta hyller Real Madrids nye juvel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ANTERSELVA (TV 2): Den norske skiskytterinnsatsen i Anterselva var ikke mye å skryte av på dagens sprint, med Henrik L'Abbe Lunds sjetteplass som eneste lyspunkt.

Om nordmennene hadde tapetsert pallen ville det uansett havnet i skyggen av dagens store norske idrettsbegivenhet: Real Madrids presentasjon av Martin Ødegaard.

Skiskyttergutta lar seg også engasjere og begeistre av Norges store fotballhåp - og gleder seg til å følge ham i årene som kommer.

– Det er gøy for oss som følger med og er glad i idrett. Dette er vanvittig viktig for norsk fotball, i tillegg til hovedpersonen selv. Jeg håper han får det virkelig godt der nede. Han er i hvert fall på rett plass nå, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2.

Et unikum

40-åringen, som ble nest beste nordmann på niendeplass i dag, er selv et unikum i norsk og internasjonal idrett. Men han tror spillere som Ødegaard er enda mer sjelden vare.

– Det er 100 år til neste gang en slik person blir født, så dette må vi nyte så lenge vi kan, sier skiskytterlegenden.

Da han tok sitt første OL-gull i Nagano var Martin Ødegaard ennå ikke født...

– Er Ødegaard fotballens svar på Bjørndalen?

– Det kan ikke sammenlignes. Han er fotballens svar på Maradona, svarer Bjørndalen.

Emil Hegle Svendsen er mektig imponert, men advarer nordmenn mot å miste bakkekontakten helt.

– Han er fantastisk god, og det blir spennende å se om han fortsetter i samme spor. Det kan tippe begge veier, men jeg håper det blir bra, sier han.

Stolt Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø - som selv har Newcastle som favorittlag - tror det blir enda morsommere å være fotballfan i tiden framover. 

– Jeg er supergiret og stolt som nordmann. Jeg håper vi får en verdensstjerne, sier 21-åringen.

På årets Idrettsgalla mottok Martin Ødegaard prisen for årets gjennombrudd. Thingnes Bø sikret seg samme pris året i forveien.

– Du er i godt selskap der?

– Ja, og jeg så han fikk den samme skoleprisen (Karoline-prisen) som jeg fikk for noen år siden. Han følger i mine fotspor. Det er jeg stolt over! sier Thingnes Bø og ler godt.

Rakker ned på lillebror

Men blir kjapt satt på plass av storebror Tarjei Bø:

– Jeg kaller det nerdeprisen. Det er bra, det. Johannes har én medalje i karriere, og det er den skoleprisen, gliser stryningen.

Om Ødegaard sier han dette:

– Det er helt ekstremt. Jeg tror ikke vi kan forstå det helt, vi som driver med denne idretten. Det blir stort å følge med ham i årene framover. 20 år med Ødegaard... det blir deilig!