TJENTE MEST: Denne gjengen spiller for klubben som tjente mest i verden forrige sesong. Foto: Scanpix
TJENTE MEST: Denne gjengen spiller for klubben som tjente mest i verden forrige sesong. Foto: Scanpix

Real Madrid tjente mest i Europa – for tiende år på rad

Mens alle forrige sesongs Premier League-klubber også er blant de 40 øverste på listen.

Real Madrid er den fotballklubben i verden som tjener mest penger.

På den årlige «Money League-listen» til selskapet Deloitte – regnet for å være den mest presise og forseggjorte sammenligningen av inntekter i europeisk fotball – dro Martin Ødegaards nye klubb inn rundt 5,3 milliarder kroner i sesongen 2013/2014.

Rundt 300 millioner bak følger Manchester United på 2. plass, mens Bayern München, Barcelona og PSG utgjør resten av topp fem.

Det er tiende året på rad at den spanske hovedstadsklubben topper denne listen.

Fem Premier League-klubber i topp ti - alle (!) i topp 40
Den øvrige listen preges for øvrig av forrige sesongs enorme nye TV-avtale i Premier League, ettersom 20 Premier League-klubber fra 2013/14 ifølge Daily Mail er å finne på topp 40-listen.

United klatret fra 4. plass i fjor til 2. plass i år, mens Manchester City, Chelsea, Arsenal og Liverpool innehar plassene fra sjette til niende, noe som betyr at halvparten av topp ti altså er fra engelsk fotballs øverste nivå. De tre førstnevnte innehar samme plass som for ett år siden, mens Liverpool klatrer fra 12. til 9.

I tillegg er også Tottenham (13.), Newcastle (19.) og Everton (20.) innenfor topp 20.

Av andre merkbare funn er det verdt å merke seg at AC Milan på sin 12. plass for første gang er utenfor topp ti, mens Napoli er nykommer i topp 20 med sin 16. plass.

Galatasaray er den eneste klubben fra utenfor de fem store europeiske ligaene – England, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike – som kaprer en plass blant de 20 klubbene som tjente mest.