Real Madrid-Ødegaard smilte fra øre til øre

– Jeg følte meg hjemme i Real Madrid, sier 16-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard er offisielt presentert som Real Madrid-spiller.

Bildet av Martin Ødegaard på legesjekken med tommel opp, obligatorisk for alle nysigneringer i klubben, ble vist i TV 2s direktesending på Sportskanalen, Nyhetskanalen og tv2.no før han kom på scenen.

– Uvirkelig

Presentasjonen ble fulgt av et helt kobbel av journalister fra Spania, Norge og store deler av Fotball-Europa, og startet med at klubbdirektør Emilio Butrageno ønsket nordmannen velkommen til klubben.

– Det er litt uvirkelig at jeg sitter her og er klar for den største klubben i verden. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Martin Ødegaard på pressekonferansen.

Butrageno bekreftet at Ødegaard er tiltenkt en plass på Real Madrid Castilla i utgangspunktet, men at dersom Carlo Ancelotti ønsker å benytte seg av nordmannens tjenester så kan det være aktuelt at han spiller på a-laget.

16-åringen vil trene både med B-laget og A-laget, og har signert en 3,5-årskontrakt med storklubben.

– Dette er den beste klubben jeg kan være i som fotballspiller tror jeg, både sportslig og utenomsportslig. Jeg følte meg hjemme når jeg kom hit, og jeg føler dette er den rette klubben for meg, sier Martin Ødegaard på pressekonferansen.

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller, enkelt og greit. Når jeg spiller på første- og andrelaget er ikke så viktig. Jeg skal bli en bedre fotballspiller, og så får det komme når det kommer, sier 16-åringen på spørsmål fra TV 2.

Han ville ikke kommentere hva Carlo Ancelotti eller andre store navn i Real Madrid har sagt for å overtale ham om at den spanske klubben er det store navnet.

Ronaldo best

Martin Ødegaard blir lagkamerat med flere verdensstjerner i Real Madrid, deriblant Gullballen-vinner Cristiano Ronaldo.

På spørsmål om hvem han likte beste av Barcelonas Lionel Messi og sin nye lagkamerat svarte han ikke veldig overraskende:

– For øyeblikket Ronaldo.

Martin Ødegaard ble også vist frem med en drakt, men den hadde ikke noe nummer. Det samsvarer med at spillerne på Real Madrid Castilla ikke har faste startnummer.

Dårlig skjult hemmelighet

Overgangen har mer eller mindre vært kjent over flere dager, men da bekreftelsen på at den norske 16-åringen ville bli Real Madrid-spiller kom ved midnatt torsdag eksploderte Fotball-Norge i gledes- og gratulasjonsmeldinger på sosiale medier.

Som tidenes første norske fotballspiller i det mange mener er verdens største fotballklubb vekker overgangen stor oppmerksomhet.

– Det er bare å gratulere Ødegaard med et veldig spennende valg. Real Madrid er en av verdens beste klubber, både i dag og i historien, så dette er en av de største overgangene i norsk fotballhistorie, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Spekulasjoner om prisen

Den norske lokalavisen Drammens Tidende konkluderer med en overgangssum på 35 millioner kroner og ytterligere 35-40 millioner dersom han lykkes.

Spanske Marca er litt mer edruelige, med 25 millioner kroner umiddelbart og tilsvarende sum om visse kriterier innledes. Det har også blitt nevnt en årslønn på 20 millioner kroner i året.

Det viktigste er imidlertid 16-åringens sportslige utvikling.

– Jeg synes dette er et meget spennende valg. Martin kommer nå til en topp profesjonell klubb, som vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre, sier Per-Mathias Høgmo.

– Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller.