BEKREFTET: Martin Ødegaard blir Real Madrid-spiller

Martin Ødegaard presenteres som Real Madrid-spiller torsdag kl. 13.30.

Se dokumentaren om Martin Ødegaard i videovinduet øverst!

Martin Ødegaard er klar for Real Madrid. Både Real Madrid og Strømsgodset bekrefter ved midnatt at klubbene er kommet til enighet om en overgang for 16-åringen.

– Det er med en stor grad av ydmykhet og stolthet vi kan melde at Real Madrid og Strømsgodset har kommet til enighet om en overgang for Martin Ødegaard, skriver Strømsgodset i en pressemelding.

Ødegaard drar til Madrid torsdag morgen for en medisinsk test. Han vil bli presentert som Real Madrid-spiller ved lagets treningsanlegg «Real Madrid City» kl. 13.30.

 

Se presentasjonen direkte i vårt livesenter torsdag!

Godset opplyser samtidig at de vil avholde en egen pressekonferanse fredag der Ødegaard også vil være til stede.

Dermed blir det ingen storslått presentasjon på Santiago Bernabéu for verdens heteste 16-åringen i fotballverdenen, slik flere spanske medier meldte onsdag.

I introduksjonen av Ødegaard på Real Madrids hjemmesider blir unggutten omtalt som «en av de mest talentfulle og lovende unge spillerne for øyeblikket». 

Dro «Europa rundt»
Ødegaard har vært på en rundreise i Europa de siste månedene og besøkt flere storklubber.

Før han bestemte seg for Real Madrid har han blant annet vært innom Liverpool, Arsenal, Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Manchester United og Manchester City.

Valget falt altså på Madrid, der han blir lagkamerat med stjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos og James Rodriguez.

Eventyrlig år
Overgangen betyr at Norge for første gang i historien har en Real Madrid-spiller. Det er dog ikke den første historiske rekorden Ødegaard har satt.

13. april i fjor ble den da 15 år og 118 dager gamle Ødegaard tidenes yngste eliteseriespiller da han kom innpå i hjemmeoppgjøret mot Aalesund og 16. mai ble han tidenes yngste målscorer da han scoret mot Sarpsborg 08.

27. august ble han tidenes yngste landslagsspiller, da han 15 år og 253 dager gammel slo den gamle rekordholderen Thorbjørn Kjellsens rekord (satt i 1910) med 98 dager.

I EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria i oktober ble han så tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp, og nå kan han altså bli tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Den rekorden innehas av Alberto Rivera. Han var 17 år og 114 dager gammel. Ødegaard er såvidt blitt 16.