TALENTFULL: Krystian Bielik (17) skal spille for Arsenal fremover. FOTO: arsenal.com
TALENTFULL: Krystian Bielik (17) skal spille for Arsenal fremover. FOTO: arsenal.com

Arsenal gikk glipp av Ødegaard – hentet polsk stortalent

Krystian Bielik (17) er klar for London-klubben.

Allerede før helgen bekreftet Arsenal-manager Arsène Wenger at Krystian Bielik var på vei til Arsenal.

På det tidspunktet gjenstod kun den medisinske testen før han var klar for London-klubben.

Nå bekrefter Arsenal på sine nettsider at overgangen er fullført.

Den 17 år gamle polakken kommer fra Henning Bergs Legia Warszawa, og kan spille på midtstopper og som defensiv midtbanespiller.

Bielik debuterte for Legia som 16-åring, men har bare samlet sammen seks kamper under Berg.

Arsène Wenger sa også før helgen at unggutten er tiltenkt en plass i Arsenals A-stall, men etter helgens 2-0-seier over Manchester City bekreftet han at klubben fremdeles så etter defensive forsterkninger.

Arsenal var en av klubbene som var interessert i Martin Ødegaard og var ifølge rapportene en av klubbene som ble vurdert helt til siste slutt.

Når Ødegaard valgte Real Madrid har Premier League-klubben likevel sikret seg en spiller de har store forhåpninger for i fremtiden.

Ifølge Legias hjemmesider har også Bielik vært ettertraktet i Fotball-Europa, og 17-åringen hadde flere mulige klubber å gå til.

– Jeg bestemte meg for å gå til Arsenal, og selv om jeg ikke kan vite hva som venter meg i fremtiden, er jeg overbevist om at jeg har tatt det rette valget og sikker på mine evner. Jeg kommer til London for å virkeliggjøre drømmer, sier Bielik.

Han takker også Legias norske trener, Henning Berg, for støtten i det halve året stortalentet har vært i Legia Warszawa.

– Jeg er takknemlig overfor Henning Berg. Han ga meg en sjanse til å spille på førstelaget. Det er i stor grad hans fortjeneste at jeg går dit jeg gjør.

– Krystian er en svært talentfull spiller som med hardt arbeid kan få stor suksess i fremtiden, sier Henning Berg.