Thierry Henry, Cristiano Ronaldo og Juan Mata er alle gode på frispark. Men hvem er mest effektiv?
Thierry Henry, Cristiano Ronaldo og Juan Mata er alle gode på frispark. Men hvem er mest effektiv?

Han er Premier Leagues mest effektive på frispark

Se statistikk fra de siste 14 Premier League-sesongene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunsten å ta frispark er vanskelig å mestre. Den er ikke alle forunt, men noen mestrer den bedre enn andre.

Den britiske tabloiden Daily Mail har publisert en oversikt over de mest effektive frisparktakerne i Premier League de siste 14 årene. På toppen av listen er det imidlertid ingen av de såkalte frisparkspesialistene som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale eller Leighton Baines, David Beckham. 

Premier Leagues mest effektive frisparkskytter er Manchester Uniteds Juan Mata.

Spanjolen har scoret på fem av sine 28 frisparkforsøk for både United og Chelsea. Nestemann på listen er svenske Sebastian Larsson. Senest mot Tottenham i forrige runde sendte midtbanespilleren i et frispark i nettet. Det var hans ellevte scoring på 90 forsøk.

Til sammenligning scoret Cristiano Ronaldo på ti frispark på hele 164 forsøk under sin tid på Old Trafford.

Se listen over topp ti nederst på siden!

Forrige sesong ble det scoret hele 39 frispark i Premier League. Denne sesongen ligger det antallet imidlertid an til å ende på 26. 

Den inneværende Premier League-sesongen har et lavt antall frisparkforsøk. Kun 246 ganger har et frispark blitt sendt mot mål i håp om direkte scoring. Frisparkstatistikken er ført de siste 13 og en halv sesongene i Premier League. 2008/2009-sesongen utgjør toppen av listen der det ble scoret 31 mål på 652 forsøk. 

Flest mål har Thierry Henry med tolv, men det antallet er trolig høyere. Franskmannen herjet nemlig for Arsenal også før statistikken trådte i kraft i 2001.