FORSIDESAK: Flere tyske aviser har hatt forsider som dette etter at bildet ble kjent i sosiale medier.
FORSIDESAK: Flere tyske aviser har hatt forsider som dette etter at bildet ble kjent i sosiale medier.

Tysk Pegida-leder trakk seg etter dette bildet

Grunleggeren av den islamfiendtlige gruppa poserer angivelig som Hitler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lutz Bachmann var å se på forsiden av flere tyske aviser onsdag, etter at bildet hvor han ligner betydelig på Adolf Hitler har spredd seg i rekordfart i løpet av det siste døgnet.

41-åringen grunnla i fjor høst den islam-fiendtlige organisasjonen Pegida (Patriotiske europeere mot islamiseringen av Aftenlandet(vesten).

Som Hitler

Den tyske Pegida-grunnleggeren poserer med både sveis og bart som Adolf Hitler på bildet som Ifølge den tyske avisen Bild ble tatt som en spøk i forbindelse med boka «Han er her igjen» av Timur Vermes.

– Jeg tok bildet hos frisøren i forbindelse med publisering av lydboka til romanen. Du må kunne tulle med deg selv av og til, sier han ifølge den tyske avisa. Bildet skal ha blitt tatt i 2012.

SOM HITLER: Dette bildet spredte seg som ild i tørt gress da det ble kjent.
SOM HITLER: Dette bildet spredte seg som ild i tørt gress da det ble kjent.

En annen tysk avis, Dresden Morgenpost skal ha funnet bilder og samtaler hvor Bachmann blant annet kaller innvandrere for husdyr og søppel.

Bachmann har ifølge tyske medier bekreftet at han trekker seg som leder.

Mandagsmarsjen

Den tyske Pegida-gruppen står bak Pegidamarsjene i Dresden i Tyskland hvor flere tusen personer har møtt opp flere mandager for å demonstrere mot islam.

Gruppa og marsjen har nå også kommet til Norge hvor vi de to siste mandagene har hatt Pegidamarsjer i Oslo sentrum. Første gang møtte omtrent 200 mennesker opp for å vise sin støtte til Pegida, mens det andre gang kun møtte opp halvparten så mange.

Intiativtaker til Pegidamarsjene i Norge, Max Hermansen sier han vil fortsette med markeringer hver mandag fremover.

Det var under den første Pegidamarsjen at TV 2s reporter ble kalt «Muslimjævel» og «Innvandrerdrit» av en av deltakerne.